Sanıklardan eski AKÜ Rektör Yardımcısı ile AKÜ Hastanesi eski yöneticilerine ceza yağdı

Gözden kaçırmayın

26-28 Mart Afyon'da vefat edenler26-28 Mart Afyon'da vefat edenler

 Afyonkarahisar’da görülen Fetullahçı terör örgütü (FETÖ) davalarında 11 sanık hakim karşısına çıktı. Duruşmalarda sanıklara ceza yağarken, Afyon Kocatepe Üniversite (AKÜ) eski Rektör Yardımcılarından Süleyman Taşgetiren de mahkeme tarafından 9 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırıldı.  

  Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmalarda 9’u tutuklu 11 sanık öğleden önce hakim karşısına çıktı. Silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanıklardan Nazlı Türk’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verilirken, bir başka tutuksuz sanık Ufuk Yaman Atasoy’un ise beraatına karar verildi.

  Tutuklu yargılanan sanıklardan Abdullah Küçük 10 yıl 6 ay, Akif Özkılınç 9 yıl 4 ay 15 gün, Ercan Özeren 9 yıl 6 ay, İsmail Unvan 9 yıl, Mehmet Yaman 11 yıl 3 ay, Okan Solak 9 yıl, Recai Dönmez 10 yıl 6 ay, Süleyman Taşgetiren 9 yıl 9 ay ve Veli Kesmeci 9 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.

  Mahkeme heyeti tarafından 9 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılan Taşgetiren, AKÜ Rektör Yardımcısıyken emekli olmuş ve FETÖ’ye ait olduğu gerekçesi ile kapatılan Bursa Orhangazi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapmaya başlamıştı. Yine AKÜ Hastanesi eski Başhekimlerinden Mehmet Yaman ve Başhekim Yardımcısı Okan Solak da mahkeme heyeti tarafından hapis ile cezalandırıldılar.

  “Rektör adayı olacaktım”

  Mahkemede son savunmasını yapan Taşgetiren, suçlamaları kabul etmeyerek kendisinin örgüt ile ilgisinin olmadığını savundu. Örgütün üniversite imamı olduğu iddia edilen Serkan E.'nin örgütle bağlantısının olması durumunda kendisinin ismini de verebileceğini kaydederek, “Serkan E.’nin rektör yardımcısı gibi birisini unutması mümkün değil, kendisinin benimle alakalı bir söylemi yok” dedi.

  AKÜ’de rektör adayı olmayı da düşündüğünü ifade eden Taşgetiren, bu nedenle öğretim görevlilerinin evine gidip geldiğini, onları da kendi evine kabul ettiğini aktardı. Görüşmelerinin sohbet amaçlı olmadığını iddia eden Taşgetiren, “Aday olacağım için aramı iyi tutmaya çalışıyordum. Sohbet toplantısı yapmıyorduk” ifadesini kullandı.