Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği 1. Olağanüstü toplantısını Birlik Başkanı Mehmet Zeybek başkanlığında, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, ilçe, belde başkanları ve Meclis üyeleri ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla ile gerçekleşti.

          Ülkemizde ve şehrimizde zaman zaman sorun haline gelen sahipsiz sokak hayvanları konusunun değerlendirildiği toplantıda, sokak hayvanlarının popülasyonunun artış hızı ve alınabilecek önlemler konuşuldu.

Afyonkarahisar genelinde sahipsiz sokak hayvanlarının doğru yöntem ve uzman ekiplerce kısırlaştırma çalışmalarının yapılabileceği ve bu sayede hem toplum huzurunun hem toplum sağlığının ileri zamanlarda tehlikeye girmesinin önüne geçilebileceği değerlendirilirken, toplantıda söz alan Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Nevzat Algan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürü Selçuk Öcal yapılacak olan çalışmalarda her türlü desteği sunacaklarını dile getirdiler.

           Afyonkarahisar genelinde faaliyet gösteren özel ve kamu kurumlarında görevli Veteriner Hekimlerin onayları alınarak yapılacak olan çalışmalarda Hayvan Koruma Kurulları ve Gönüllü Kuruluşların da destekleri istendi. Afyonkarahisar’ın tüm belediyelerinde ortaklaşa yapılması planlanan sahipsiz sokak hayvanları kısırlaştırma çalışmaları yine tüm belediyelerin üye olduğu ve yıllardır kusursuz bir şekilde ilimizin tamamına Katı Atık Bertarafı konusunda hizmet veren Çevre Hizmetleri Birliği üzerinden yapılması kararı alındı.