AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ, SOSYAL BELEDİYECİLİKTE YENİ EVLENEN HANIMLARIN YANINDA

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

      Afyonkarahisar Belediyesi, yeni evlenen hanım kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönem “Hoşgeldin Bebek” kampanyası dolayısıyla il sınırları içersin de doğan her bebeğe  “Hemşehrilik Beraatı” ve yeni doğan bebek seti veren Afyonkarahisar Belediyesi, doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımıza hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor.

 

280 GÜNLÜK EN HEYECANLI YOLCULUĞUNUZ…

 

         Belediyemiz tarafından basımı gerçekleştirilen Hamilelik Takvimi, Evlendirme Dairesine nikâh akdini gerçekleştirmek üzere başvuran çiftlerimize önümüzdeki haftadan itibaren hediye edilecek.  Anne adaylarının 280 günlük heyecanlı yolculuğunda yanında olacak Afyonkarahisar Belediyesi, bebeklerini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmeleri konusunda akıllarına takılan soruların cevaplarını alacak, önerileri ve ipuçlarını hamilelik takviminde bulabilecek.

 

         Annelik dünyanın en kutsal meziyetlerinden biri olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “evlenen her hanım kardeşimiz anne adayıdır. Bu doğrultuda anne adaylarımızın; gebelik sürecinde, doğumda ve doğum sonrasında kendilerine yüklenen sorumlulukların üstesinden gelmeleri, sağlıklı bir nesile yön vermeleri adına hamilelik takviminin evlenen çiftlere evlilik beyanları üzerine takdim edeceğiz” dedi.

 

"ANNE ADAYLARIMIZIN YANINDAYIZ"

 

         Hamililik ve doğumun tek kelime ile mucize olduğunu ifade eden Başkanı Burhanettin Çoban, “Tek bir hücre ile başlayıp eksiksiz bir insana uzanan destansı yolculuk, yaşamın eşsiz mucizelerinden biridir. Bir bebeğin oluşup hayata hazırlandığı bu dönem anne adayı için benzersiz özellikler taşır. Umutları da içinde taşır, korkuları da, heyecanları da, benzersiz kaygıları da. Zorlukları da büyüktür, keyifleri de. Bu eser hayatlarının en güzel deneyimlerinden birini yaşayacak olan anne adaylarının, 280 gün boyunca her anlamda yanında  olmak için tasarlandı. Onların bu dönemdeki sorularına güvenilir cevaplar bulması, doğru bilgiler ışığında bilinçli bir anne adayı olarak bu dönemi en sağlıklı ve sorunsuz şekilde geçirmeleri hem aile hem de tüm toplum için önemlidir. Çünkü doğru bilgi ve bilinç, sağlıklı toplumların ortaya çıkması için vazgeçilmez bir koşuldur. Bütün bu gerçeklerden yola çıkarak, ailelerimizin daha bilinçli ve daha sağlıklı bir geleceğe atacakları bu adımda, küçükte olsa pay sahibi olmak en büyük mutluluğumuz olacaktır” diye konuştu.