Arama-kurtarma çalışmaları için deprem bölgesine giden Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye ekipleri memlekete döndü.

Gözden kaçırmayın

Afyonlu asker, trafik kazasında vefat ettiAfyonlu asker, trafik kazasında vefat etti

 Arama-kurtarma çalışmaları için deprem bölgesine giden Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye ekipleri memlekete döndü.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgeye giden İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimiz, arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak Afyonkarahisar’a döndü. Görevini tamamlayan itfaiye ekipleri yaşadıklarını anlattı. Canlarından vazgeçip enkaz altına giren ekiplerimiz unutulmaz hikâyelere, acılara ve pek çok duyguya şahit oldu. Depremde on binlerce canımızı kurtarmak için itfaiye teşkilatımız önemli görevler aldı. Gaziantep İslahiye’de çalışmalara katılan 19 personelimiz 15 gün boyunca gece gündüz koordineli çalışarak enkaz altındaki 5 kişiyi kurtardı. Ayrıca enkazda buldukları değerli eşya ve paraların kimini sahiplerine, kimini ise yetkililere teslim etti.

SİMRA NUR BEBEĞİN KAHRAMANLARI HİZMET BİNASINDA KARŞILANDI

3 Ekip 19 personel 4 araç ile depremin olduğu andan itibaren bölgeye hareket ederek arama kurtarma çalışmalarına katılan ve birçok depremzedeyi enkaz altından kurtararak hayata tutunmalarını sağlayan ekibimiz İtfaiye Müdürlüğü Hizmet Binasında İtfaiye Müdürü Cem Kasapoğlu ve personeller tarafından karşılandı. Kasapoğlu ve itfaiye erleri deprem bölgesinden dönen arkadaşları ile kucaklaştı, duygu dolu anlar yaşandı. Kasapoğlu, bölgede can hıraş şekilde görevini ifa eden çalışma arkadaşlarına gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ederek bir daha böyle afetlerle karşılaşmama temennisinde bulundu.

“MİLLETİMİZE CAN SUYU OLMAYA GAYRET GÖSTERDİK”

Afyonkarahisar İtfaiyesi olarak tüm ekipleriyle seferber olduklarını söyleyen İtfaiye Müdürü Cem Kasapoğlu; “ Biz acı haberi aldığımız andan itibaren ekiplerimizle teyakkuz halindeydik. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatları doğrultusunda AFAD ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ekiplerimizi Gaziantep İslahiye bölgesine görevlendirdik. 4 araç, 3 ekip 19 personelimiz arama kurtarma faaliyetlerinde bulundu.  Milletimize can suyu olmaya, arama kurtarma faaliyetlerinde çalışmaya gayret gösterdik. Bu sıkıntılı günleri de birlik ve beraberlik içinde atlatacağız. Arkadaşlarımız 24 saat esasına göre görev yaptılar. Hiç uyumadan çalıştılar, 5 vatandaşımızı canlı kurtardık. Arkadaşlarımızın her birinin bende gitmek istiyorum demesi bizleri gururlandırdı. Allah bir daha büyük afetlerle acılarla bizi imtihan etmesin. Birlik ve beraberlik içerisinde bu imtihanın da üstesinden geleceğiz diye düşünüyorum” dedi.