‘Spor Şehri Afyonkarahisar’ sloganı ile bu alanda yatırımlarını sürdüren Belediye, şehrimize yeni bir sportif eğitim merkezi daha kazandırdı.

Karşıyaka Mahallesi’nde açılan Yarım Dünya Süleyman Güreş Eğitim Merkezi, faaliyetlerine başladı. Güreş Eğitim Merkezinde dersler Afyonkarahisarlı gençlerin spora yönlendirilmesi ve sporun teşvik edilmesi amacıyla Belediyemiz tarafından ücretsiz olarak veriliyor.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehrimizin gençlerinin sporla ilgilenmesi, sağlıklı ve sporcu nesiller yetişmesi amacıyla sportif faaliyetler başta olmak üzere yeni spor alanlarını da hizmete sunmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Yarım Dünya Süleyman Güreş Eğitim Merkezi’nde dersler başladı. Çocuklar, ata sporu güreşin yaygınlaşması, yeni şampiyonların yetişmesi amacıyla Balkan ve Türkiye Şampiyonluğu olan Milli Güreşçi Ali Çelik antrenörlüğünde güreş eğitimi alıyor. Uygulamalı ve teknik olarak bilgiler verilirken, çocuklar aldıkları eğitimler ile kendilerini güreş alanında geliştirme fırsatı buluyor. Soyunma odaları, dinlenme odaları gibi pek çok kullanışlı alanlardan oluşturulan Güreş Eğitim Merkezi’nde çocuklar spor yaparken bir yandan da eğlenceli vakitler geçiriyor. Arkadaşları ile birlikte çeşitli zekâ oyunları oynuyor, farklı aktivitelerle zamanlarını değerlendirebiliyor.

Haftanın her günü eğitim verilen Yarım Dünya Süleyman Güreş Eğitim Merkezi’nin hedefi ise Afyonkarahisar’a yeni pehlivanlar kazandırmak. Belediyemiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için birçok branşta birbirinden donanımlı tesislerde geniş antrenör kadroları ile Afyonkarahisar’ı sporla buluşturmaya devam edecek.