İzlemedeyiz Derneğinden yapılan açıklamaya göre Görünür Belediye Sertifikası Burhanettin ÇOBAN Başkanlığındaki Afyonkarahisar Belediyesi’ne verilmiştir. Afyonkarahisar Belediyesinin afyon.bel.tr  alan adındaki internet sitesi görünürlük değerlendirmesinden olumlu sonuç almıştır.

 

Afyonkarahisar Belediye’sinin, ulaşılabilirlilik ve bilgi paylaşımı alanlarında olumlu bir örnek teşkil ettiği, Afyonluların Belediye çalışmalarını hızlı ve verimli bir şekilde takip edebildiği,yapılan proje ve harcamalardan haberdar olabileceği bir internet sitesinin kullanımda olmasının önemi belirtildi.

 

İzlemedeyiz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Baybars Örsek yapmış olduğu açıklamada, Görünür Belediye Sertifikasının Türkiye’de bir ilk olduğunu, yerel yönetimlerin önceliklerinin arasında seçmenlerin kendi belediyeleriyle ilgili tüm bilgilere en hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri olduğunu belirtti.

 

Baybars Örsek,Afyonkarahisar Belediyesi’nin Görünür Belediye sertifikasına sahip olmasının bu amaç doğrultusunda yapılan çalışmaların bir göstergesi olduğunu, Burhanettin ÇOBAN Başkanlığındaki Afyonkarahisar Belediye’sinin ,Türkiye’deki 1397 Belediyenin tamamı için bir örnek oluşturmasını dilediklerini belirtti.