Deprem bölgesinde yaraların sarılması için yoğun mesai harcayan Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekipleri, çocuklara moral olmak için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatları ile Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye'nin 11 ilini sarsan, sadece afet bölgelerinde değil tüm vatandaşlar üzerinde derin izler bırakan depremin yaralarını sarmak için başlattığı oyuncak kampanyası ardından depremzede çocuklar ile buluştu. Bölgeye giden Belediye Şehir Tiyatrosu ekibi ve gönüllüler bağışlanan oyuncakları depremzedelere teslim etti.

Depremden etkilenen illerde yaşamın normale dönmesi için tüm birim ve iştirakleri ile yoğun mesai harcayan Belediyemiz, gıda, giyim, hijyen malzemesi, battaniye, soba ve yakacak gibi yardımların yanı sıra bölge halkına moral vermeye de çalışıyor.

GÖNDERİLEN OYUNCAKLAR YERİNE ULAŞTI

Oyuncaklar depremden etkilenen çocuklara moral olurken, bütün oyuncaklar sahiplerine ulaştırıldı. Tiyatro ekibimiz aynı zamanda Hatay başta olmak üzere Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta çeşitli oyunlar, tiyatro gösterileri ve psikolojik destekle çocukların yanlarında oldu. Görevli ekiplerimiz, çocuklarla müzik eşliğinde eğlendi, yüz boyama etkinliği gerçekleştirdi. 'Her Oyuncak Mutlu Bir Çocuk' kampanyası kapsamında toplanan 28 bin 19 oyuncak, kitap, resim defteri ve boya kalemleri çadır/konteyner kentte yaşayan deprem mağduru çocuklara dağıtıldı, oyunlar oynandı.

DEPREMDEN ETKİLENEN 4 İLDE ÇOCUKLAR İLE BULUŞULDU

Belediye Şehir Tiyatromuz Genel Sanat Yönetmeni Hasan Hüseyin Elmas ve tiyatro ekibi gösteriler, çeşitli oyunlar ve öğretici etkinliklerle depremin etkilerinin silinmesi için görev aldı. Ege Tiyatrolar Birliği işbirliğinde ilk durakları Hatay olan ekibimiz il merkezleri ve ilçelerinde bir hafta boyunca afetten etkilenen çocuklarla buluştu.