Afyonkarahisar Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya koronavirüs tedbirleri dolayısıyla sosyal mesafe kuralları gereği misafir kabul edilmedi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığında toplanan Meclis, bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya koronavirüs tedbirleri dolayısıyla sosyal mesafe kuralları gereği misafir kabul edilmedi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığında toplanan Meclis, bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı.

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

             Belediyemiz bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap kayıt ve işlemlerinin kontrolü için Denetim Komisyonu oluşturuldu. Gizli oylama ile yapılan seçimlerde Denetim Komisyon Üyeliklerine Şükrü Tunçbilek, Semai Kaya ve İrfan Özsandık seçildi. Meclis, 2021 Yılı içinde tatil yapmama kararı alırken, Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kayda alınması kabul edildi. Belediyemiz Zabıta ve İtfaiye Personeline 2021 Yılında verilecek fazla mesai ücretinin tespiti hakkında teklif, oy birliği ile kabul edildi. Mülkiyeti Belediyemize ait Ali Çetinkaya Mahallesi, 797 Ada, 112 Parsel üzerindeki B Blok Zemin Kat F giriş 34 Bağımsız Bölüm Numaralı asma katlı dükkan vasıflı gayrimenkulün satılması, satış şartlarının muhammen bedelin tespit edilmesi hususunda Belediye Encümenine yetki verilmesi hakkında teklif, oy birliği ile kabul edildi. Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait, orman niteliğindeki Saraydüzü ve Saadet Köyleri ile Gazlıgöl ve Fethibey Belediyesi sınırları içerisinde 48,85 hektarlık alanın Koşu Parkuru B tipi mesire yerinin Belediyemizce kiralanması hakkında teklif, oy birliği ile kararlaştırıldı. Mülkiyeti Belediyemize ait, Fatih Mahallesi, 5197 Ada, 1 ve 2 Parsel Nolu gayrimenkulün cami ve müştemilatı yapılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığına (Afyonkarahisar İl Müftülüğü) tahsis edilmesi hakkında teklif kabul edildi.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK

            Belediyemiz bütçesinden yeni oluşturulan Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne ödenek aktarılması ile  Belediyemiz sınırları içerisinde aktif olarak faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine ve Belediyespor Kulübüne  nakdi yardım yapılması oy birliği ile kabul edildi. Cadde otoparklarına borcu olan vatandaşlarımızın borçlarını % 25 indirimli olarak ödeme süresinin 31 Mart’a kadar uzatıldı. Sözleşmeli olarak çalışan personellerimizin sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretleri belirlendi. Trafik Komisyon Raporlarının da görüşüldüğü toplantıda Belediyemiz tarafından İl Sağlık Müdürlüğü önü, Gazi Endüstri Meslek Lisesi önü ve İsmet İnönü Bulvarı üzerine (Emniyet Kemeri takılması, Hız Uyarı Bilgisi, Yağışlı Hava Bilgisi vb.trafik uyarıları ile reklam amaçlı kullanılacak led ekranlı) asansörlü 3 adet yaya üst geçidi yapılması ile ilgili planlamanın Belediye Meclisi tarafından değerlendirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

            5393 sayılı Belediye Kanununun 32. maddesi gereğince ödenecek huzur hakkı ücretlerinde artışa gidilmezken, Belediyemiz yetki alanı içerisinde ortaokul ve lise öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı sağlamak üzere Belediyemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Birsen Afyonkarahisar Şube Başkanlığı arasında kitap okuma yarışması düzenlenmesi için ortak işbirliği protokolü yapılması, yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet ZEYBEK’e yetki verildi.