Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığı’nda toplandı.



Saat 14:00’de başlayan toplantıda koronavirüs tedbirleri dolayısıyla sosyal mesafe kuralları gereği misafir kabul edilmezken toplantı, sosyal medya hesaplarımız üzerinden canlı olarak yayınlandı. KOVİD-19 sebebiyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Başkan Zeybek, Ülke olarak bu salgının üstesinden gelecek sadece imkâna değil, aynı zamanda morale ve kararlılığa da sahip olduğumuzu ifade etti.

10 BİN HEDEFİNİ GEÇTİk

Karamsarlığa da rehavete de kapılmadan, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde devletimiz, her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak tedbirlerini aldığına dikkat çeken Başkan Zeybek, bu süreçte Valiliğimiz Hıfzıssıhha Meclisinde alınan karalarlar ışığında Afyonkarahisar Belediyesi’nin salgınla mücadelede seferberlik ilan ettiklerini kaydetti. Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ilk etapta 60 bin adet maske ürettiklerini ifade eden Başkan Zeybek,   belediyemiz öncülüğünde işadamlarımız, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla düzenlenen “Afyon İçin Vefa Vakti” kampanyası için toplanan 10 binin üzerinde gıda paketinin ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtılmaya başlandığını söyledi.

65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan tüm vatandaşlarımıza her gün düzenli olarak vatandaşımıza sıcak yemek verildiğini dile getiren Başkan Zeybek “Belediyemize ait kiracılarımızın 3 ay kira ödemelerini öteledik. 3 ay hiçbir şekilde kira almayıp esnafımıza destek oluyoruz. Yine su tahsilâtını 30 Haziran tarihine öteledik. Allah’ın izni ile Millet olarak birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla hareket ederek nice zorlukları aştığımız gibi bu günde bu zorlu günleri atlatacağımızdan hiç şüphem yok” dedi.

ŞIRNAK İLE GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.Mülkiyeti/Tasarrufu Belediyemize ait gayrimenkullerin kira bedellerinin 3 ay süre ile ertelenmesi ayrıca faaliyette bulunmayan işletmelerin faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin kira bedellerinin alınmaması ve Belediyemiz su abonelerinin Nisan-Mayıs aylarına ait tahakkuk eden bedellerinin 2 ay süre ile ertelenmesi hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi. İlimiz (Belediyemiz) ile Şırnak Beytüşşebap, Kumçatı ve Kasrik Belediyeleri ile Kardeş Şehir olunması hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi. Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Araç Sevk Birimi oluşturulması kararlaştırıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevre kirliliğinin giderilmesi ile ilgili  Atık Getirme Merkezi yapımı için ¨ 1.500.000.00 şartlı nakdi  yardımın Belediye Meclisimizce kabulü hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi.Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Caz ve Klasik Müzik Festivallerinin bu yılda düzenlenmesine, bu hususta protokol yapılmasına, protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verildi.

MİLLET BAHÇESİ’NİN TAHSİSİ TAMAM

Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Milli Savunma Bakanlığına tahsisli Örnekevler Mahallesi, 795 Ada,16 Parselin 80 bin m2 lik kısmının bu alan içerisinde kalan bina ve tesislerin belediyemizce yapılması karşılığında Millet Bahçesi olarak belediyemize tahsisi ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı merkez veya taşra teşkilatı ile protokol ve sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanı Mehmet ZEYBEK’e yetki verilmesi hakkında teklif. Belediyemiz 2019 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

KÜLTÜR VE  SANAT AKADEMİSİ KURULDU

Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde "Kültür ve Sanat Akademisi" kurulması ve Kültür Sanat Akademisi Yönetmeliğinin belirlenmesi hakkında Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.  İlimizde Sağlık turizmini geliştirmek, Jeotermal kaynaklarını verimli kullanmak, yerli ve yabancı yatırımcı çekmek, istihdam yaratmak, İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, İl Özel İdaresi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri ve Kocatepe Üniversitelerince kurulacak olan Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi Yönetim A.Ş.’ ne belediyemizce sermaye iştiraki yoluyla (%23 hisse) ile kurucu ortak olunması hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi. Sokak Sağlıklaştırma Uygulamaları Yapım işi için İller Bankasından  (7 Milyon 500 bin TL hibe)     (7 Milyon 500 bin TL kredi)  kullanılmasına, bu konuda sözleşme/protokol yapılması, yapılacak sözleşme/protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet ZEYBEK'e yetki verilmesi hakkında teklif oy birli ile kabul edildi.