Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ile Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) iş birliğinde “Afyonkarahisar Basınında Büyük Zaferin 100 Yıllık Yolculuğu Sergisi” açıldı.

 Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Merkez Yemekhanesinde açılan serginin açılış kurdelasını AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Şahin Çılgın, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir kesti. Sergide bir konuşma yapan Rektör Karakaş, Büyük Taarruzun 100. yılı kapsamında etkinliklerin Afyonkarahisar’da ve AKÜ’de devam ettiğini belirtti. Karakaş, “Yılın son haftasına girmemize rağmen etkinliklerimiz devam ediyor. Sergi zaferin başlangıcından bugüne tarihte yolculuk yaptıran bir sergi. Özellikle Afyonkarahisar’ın kurtuluş gününde eskiden günümüze neler yapıldığı hangi kutlamaların gerçekleştiğini öğrenebiliyorsunuz. Aynı zamanda o dönemlerde yaşanan acı tatlı olayların da kutlamalara yansıdığını görüyoruz. Dolayısıyla tarihe yolculuk yaptıran ama aynı zamanda zafer temalı olduğu için bizi gururlandıran bir sergi olmuş” dedi.

Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Şahin Çılgın ise Büyük Taarruzun 100. yılında sergiyi üniversite öğrencileri ile buluşturmak amacıyla AKÜ’de açtıklarını ifade etti. Çılgın, “Sergiyle Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü olarak Büyük Zaferin 100. yılında geçmişte nelerin yaşandığını yerel basında çıkan haberler vasıtasıyla göstermeyi hedefledik. Sergiyi AKÜ’de açmak istememizin sebebi ise Büyük Taarruz’un 100. yılında yaşananların yerel basına nasıl yansıdığını üniversite öğrencilerimizin görmesine imkan tanımaktı. Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü, Üniversitemiz ve BİLSEM iş birliğinde çalışmamızı hazırladık ve öğrencilerimizin beğenisine sunduk” diye konuştu.

Büyük Zaferin ilk yıllarından itibaren toplam 100 gazetenin görsellerinin yer aldığı sergi 29 Aralık 2022 tarihine kadar Merkez Yemekhane zemin katta gezilebilecek.