Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

 

Basın, geçmişten günümüze demokratik toplumların vazgeçilmez unsurlarından birisidir. İletişimin en temel taşlarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve sesini duyurmasında en etkili araçtır. Bir kamu görevi yapan basın, halkın haber alma kaynağı, kamuoyunu bilgilendirme ve bilinçlendirme, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün en büyük güvencelerindendir.

Teknolojinin hızla gelişmesi ile ulaştığımız bilgi çağında basının önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Özellikle sosyal medyanın giderek yaygınlaşması bilgi kirliliğini beraberinde getirdiği gibi etik değerlere bağlı ve objektif ilkeleri gözeten gazetecilere olan ihtiyacın önemini artırmaktadır. Günümüzde özgür, tarafsız ve ilkeli basına ve gazetecilere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Toplumun hem gözü kulağı, hem de sesi olan basın mensupları kamuoyunu doğru bilgilendirme noktasında büyük bir özveri fedakârlık ve yorucu mesailer harcamaktadır. Yazılı ve görsel basın, sosyal medya ve internet gazeteciliği alanlarında dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alan ülkemizde, toplumu doğru yönlendirmek, dezenformasyonu ortadan kaldırmak için meslek etiğini her şeyin üstünde tutan ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimseyen gazetecilere ihtiyaç her geçen gün artmaktadır.  

Afyonkarahisar basını güçlü olan bir il. Afyonkarahisar basınımızın ortak paydamız Afyonkarahisar düşüncesinden hareketle tüm bu hassasiyetleri yerine getirdiğine inanmaktayım. Şehrimizin gelişmesi ve kalkınması noktasında hayata geçirdiğimiz projelerimizde bizlere verdikleri destekler ve yapılan işlerin kamuoyuna duyurulması noktasında gösterdikleri özverili çalışmalar nedeniyle basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum.

Bu anlamlı gün dolayısıyla mesleklerini etik, ahlak kuralları çerçevesinde büyük bir özveriyle yapan, il merkezi ve ilçelerdeki yerel gazete, dergi, televizyon ve radyolarda çalışan tüm basın mensupları ile ulusal basın ve haber ajansları temsilcilerinin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.