Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu, Hisar Gazetesinin 17. kuruluş yıldönümü nedeniyle Hisar Gazetesi'ne bir ziyarette bulundu.





HİSAR GAZETESİ İMTİYAZ SAHİBİ HAKAN DİLEK

 Hisar Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Dilek; “ İleri demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarından olan basın ve medya kuruluşları, toplumun gözü kulağı ve sesi olmakla kalmayıp, aynı zamanda devletle toplum arasında köprü görevi gören önemli bir görevi yerine getirmektedir”



Başarımızın içeriğine baktığımızda gördüğümüz şeyleri sıralarsak, yapılan işe duyulan saygı verilen emek ve titiz çalışmaların yattığını görüyoruz. Hisar Gazetesi, okurlar tarafından güvenilen, talep gören ve çok takip edilen bir yayın olmayı sürdürmekte. En hızlı şekilde ve tarafsız habercilik ilkesiyle okurları bilgilendirme çabası her zaman takdir görmektedir. Afyonkarahisar’da gazetecilik mesleğine yakışır habercilik anlayışını başarıyla temsil eden tüm çalışma arkadaşlarımız bizleri gururlandırmaktadır. Kamu adına görevlerini yerine getirirken ilkeli ve objektif duruşunu devam ettirmesi en büyük dileğimizdir. Bu vesileyle gazetemizin 17. Kuruluş yıldönümünü kutlar, sosyal ve kültürel yaşantısında halkımızın duygularına tercüman ve düşüncelerine ses olması temennisiyle çalışma arkadaşlarıma başarılar dilerim.



SEZER KÜÇÜKKURT

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Kocatepe Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sezer Küçükkurt; “Afyonkarahisar basınının önemli gazetelerinden hisar gazetemizin 17. Kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Daha nice yıl dönümlerinde hep bir arada bulunmayı diliyorum. Başarılarının devamını diliyorum.  Hisar gazetesinin 17. Senesi Hakan Dileğin ise 3. Senesini kutluyorum. Gerçekten baktığımız zaman çok genç ve dinamik bir ekip var. Her daim söylediğimiz gibi gazetecilik hakikaten zor bir iş 7/24 çalışılacak, her an alanda olması gereken bir meslek. Yayın hayatında da başarılar diliyorum. Başarılarının da daim olmasını temenni ediyorum”



HACI HAKKI ÖZSOY

Basın Yayın Derneği Onursal Başkanı Hacı Hakkı Özsoy ise; “  17 Yıldır İlimize hizmet eden Hisar Gazetemizin kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Allah uzun yıllar nasip etsin. İnsan hem birtakım şeyleri merak ediyor hem de bilgi sahibi olması gerekiyor. Bunları da tek başına yapamayacağı için bu işleri yapabilecek insanların olması gerekiyor. Bunlar da  habercilerdir. Habercilerin bilgi edindikleri çeşitli kaynaklar vardır. Kaynaklardan elde edilen verileri bilgi olarak çeviriyorlar. Gazeteciliğin toplum için yapılıyor olması önemli bir konu. Çünkü toplum yararı güdülmesi gerekiyor. Hisar Gazetemiz bu kriterleri yerine getiriyor ve Gazeteciliği toplum için yapıyor”



M. EMİN BİRLİKTİR

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi M. Emin Birliktir; “ Hisar Gazetemiz 17 yıldır önemli bir görevi yerine getirdi. Hisar Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Dilek ve çalışan değerli  personelleri gazetecilik anlayışını üst sıralara taşıdı. Gazete’nin Sorumlu Yazı İşleri Selçuk  Taşkın, Dizgi Operatörü Yurdanur Mergen görevlerini en iyi şekilde yapıyor olması bizleri ayırca memnun etmiştir” 



HÜSNÜ SERTESER

17. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Tebriklerini ileterek sözlerine başlayan Mega Birlik Yönetim Kurulu Başkanı ve Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Serteser; “Afyonkarahisar’ın 7 günlük yerel gazetesinden bir tanesi. Gazetemizin 17. Kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz bugün. Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri olarak, Hakan Dilek nezdinde Hisar Gazetesi mensuplarına geçmişten bugüne Mahmut Emin Birliktir’den başlayarak bugünlere kadar gelen süreçte Hisar gazetesine emek sarf eden tüm meslektaşlarımıza bu vesile ile bir kez daha kutluyorum.



MUAMMER TÜRKER 

Mega Birlik Yönetim Kurulu ve Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Üyesi Muammer Türker ise; “ 16 yılını gururla dolduran ve 17.yılına haklı bir gurur ile giren Hisar Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Hakan Dilek ve çalışanlarına tebriklerimi sunmak istiyorum. Hisar Gazetemiz Afyonkarahisar’a önemli bir hizmet ediyor. Her zaman haklının yanında olarak tarafsızlığını korumuştur. Bizler de vatandaşlarımızın ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde haber alma hakkına katkı sunmaya devam etmekte kararlıyız. Gazetecilerin çalışma şartlarının tüm Türkiye'de daha da iyileştirilmesi ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması, kuşkusuz medyamıza güç kazandıracaktır. Çünkü basın milletin müşterek sesidir. Vatandaşın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan bütün basın çalışanlarımızı da ayrıca kutlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.



M. EMİN GÜZBEY

Kamu yararı güdülen diğer meslekler kadar önemli bir meslek gazetecilik. Gazetecilik de bu kadar kutsal bir meslek. Toplum faydası güttüğü zaman, toplumun gelişmesini sağladığı zaman bir hekim kadar değerli. “ 16 yılını gururla dolduran ve 17.yılına haklı bir gurur ile giren Hisar Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Hakan Dilek ve çalışanlarına tebriklerimi sunmak istiyorum. Hisar Gazetemiz Afyonkarahisar’a önemli bir hizmet ediyor. Her zaman haklının yanında olarak tarafsızlığını korumuştur.



CANSER KUZU

Kadınana Gazetesi İmtiyaz Sahibi Canser Kuzu Gazetecilerin, sahip oldukları sorumluluklar nedeniyle kendilerini iyi yetiştirmiş bireyler olması gerektiğini ifade etti. Kuzu; “ Hisar Gazetemiz 17 yıldır görevini başarılı bir şekilde yerine getirdi. Bizde Hisar Gazetemizi kuruluş yıl dönümünde yalnız bırakmak istemedik. 17 yıllar böyle kaliteli bir yayın anlayışıyla devam ediyor ve devam  etmesini diliyoruz. Gazetecinin toplumda kanaat önderi olma, toplumu bilgilendirme gibi misyonu var. Dolayısıyla gazeteci herkesten daha iyi olmak zorundadır. Bu da iyi eğitim alarak ve kendini olabildiğince geliştirerek olur.  Her gazeteci, toplumda bir kanaat önderidir. Toplumu bilgilendiren, halkı aydınlatan, insanlara yaşadıkları dünya hakkında bilgi veren, içinde yaşadığı dünyanın siyasal sisteminin işleyişi hakkında, içinde yaşadığı toplum ve sistematik hakkında insanları bilgilendiren birtakım kişiler ve kurumlardır.Gazetecilik, özellikle demokratik toplum için gereklidir. Medya, gazete ve gazetecilik, 



İSMAİL AKAR

Toplumun demokratikleşmesinde, bireyin olgunlaşmasında, gelişmesinde ve bilgi sahibi olmasında en önemli araçtır” diyerek sözlerine başlayan Gazeteci İsmail Akar; “  Modern toplumun kurucu dinamiğini basın oluşturuyor. Kurumsal kültür dediğimiz şeyi kuran basın aslında.  Gazetecilik, 7’den 70’e okuryazarlık seviyesi ne olursa olsun insanların haber alma ihtiyacına hizmet ediyor. Çok etik görevleri var toplum açısından.  Hisar gazetesi 17 yaşında ama Hakan Dilek beyin dönemi 3 yıllık bir dönemi kapsıyor. Bu 3 yıllık sürecin daha uzun süreler nice 3 yıllar, nice 17 yıllar böyle kaliteli bir yayın anlayışıyla devam etmesini diliyoruz” 



ÖMER ELÇİ

Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve İnternetçiler Derneği Başkanı Ömer Elçi; “Hisar gazetesinin 17. Yıl kuruluş yıl dönümü öncelikle tüm çalışanlarını Hakan Dilek ile beraber kutluyorum. Hisar gazetesi gerçekten Afyonkarahisar’ın köklü gazetesidir. Habercilik, ilimizin iş adamlarını, teşviklerini ön planda tutan ve ilimize destek veren bir gazete, kendi başarılarından dolayı kutluyorum. Hisar gazetesinin uzun ömürlü gazete olmasını diliyor, Hakan Dileğin nezdin de tüm çalışanlarını kutluyorum.



FARUK KILINÇ

Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Kılınç; “Hisar gazetesinin 17. Yıl kuruluş yıl dönümü öncelikle tüm çalışanlarını canı gönülden tebrik ediyorum. İlimizin köklü gazetelerinden hisar gazetesinin 17. Yaş gününü kutluyorum. Sansür olmadan, nice nice sağlıklı sayıları çıkarmasını diliyorum. Hakan beyin nezdinde tüm çalışan arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum”



(MEHMET ABDİOĞULLARI)

Ege Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Mehmet Abdioğulları; “17 yıllar böyle kaliteli bir yayın anlayışıyla devam etmesini diliyoruz.  Yeni yaşınızı kutluyorum. Daha nice yıllara sağlıkla, mutlulukla hep beraber ileriye ulaşmamız dileğiyle tek tek her çalışanını tebrik ediyorum.Hisar Gazetemiz İlimizin köklü gazetelerinden bir tanesidir. Gazetecinin toplumda kanaat önderi olma, toplumu bilgilendirme gibi misyonu var. Dolayısıyla gazeteci herkesten daha iyi olmak zorundadır”