Afyonkarahisar  Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’nda  2.Ligde ilk kez temsil edilecek.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Başarı Gençlikspor 2. Lige terfi etti.

Afyonkarahisar  Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’nda  2.Ligde ilk kez temsil edilecek.

60 takım arasından yapılan Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’nda Afyonkarahisar Başarı Gençlik ve Spor Kulübü ilk 6 takım arasına girerek 13 puan ile 2. Lige terfi etti.

2019 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası 37 il ve KKTC'den 60 takım ve 817 sporcunun 9 tur boyunca mücadele etti. Şampiyona da ilk altı sırayı elde eden kulüpler 2020 Türkiye Satranç 2. Ligi'ne yükselme başarısı gösterdi. Düzce As Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Borçelik Bursa Deneyim Satranç Spor Kulübü, Bitlis Krater Gençlik ve Spor Kulübü, Bitlis Satranç Spor Kulübü Derneği, Bitlis Satranç İhtisas Eğitim Spor Kulübü ve Afyonkarahisar Başarı Gençlik ve Spor Kulübü oldu.

Konya Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2019 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’nda sporcular 9 tur boyunca kıyasıya mücadele etti. Afyonkarahisar Başarı Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları üstün performans göstererek final sıralamasında 6’ncı olarak 2020 Türkiye Satranç 2. Ligi'nde yarışma hakkını kazandı.

Sporculara, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ailelerine ve başarıda emeği geçen herkese teşekkür eden Başarı Gençlik ve Spor Kulubü Antrenörü Seydi Ahmet Öztürk, “Biz aldığımız başarı ile gücümüzü gösterdik.Elimizden geleni yapıyoruz fakat bizim bütçemiz 2. Lige yetmeyecek.Elde ettiğimiz başarılar baştan sona bize maliyetli oldu.2. Lig’de bizi destekleyecek sponsorlar arıyoruz. 2. Lig’deki yükümüzü hafifletecek kişilere şimdiden teşekkür ediyoruz.” dedi.

Antrenör Ahmet Öztürk sözlerine şöyle devam etti; “4 yaşından başlamak üzere 70 yaşına kadar kişiye satranç kurslarımız var. Haftanın her günü iki antrenör birlikte öğrenci yetiştirme amacıyla çalışmalarımız sürüyor. İnşallah Afyonkarahisar’da yapacağımız çalışmalarla satrancın sevilmesine vesile olmak istiyoruz.” ifadesine yer verdi.



Bizde afyonhaber olarak Afyonkarahisar Başarı Gençlik Spor Kulübü’nü tebrik ediyoruz.