AFYONKARAHİSAR (AA) – Afyonkarahisar’da sağlık hizmeti veren sağlık kuruluşlarının yetkilileri ve hastane başhekimleri, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında toplandı.
Valilik’te düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) her konuda Afyonkarahisar’ın medarıiftiharı durumunda olduğunu kaydetti.
Özellikle AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın görevine başladıktan sonra üniversiteye bağlı hastanenin büyük ve önemli mesafeler katettiğini ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
”Fakülte binaları ile ilgili yapılaşmaları görmeyen arkadaşların bir görmesi lazım. Mühendislik, güzel sanatlar, hukuk fakülteleri baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Tıp Fakültesi Hastanesi ile Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin donanımıyla Türkiye’de ve hatta Ortadoğu’da, Balkanlar’da eşi benzeri yok, tamamen akıllı bina… Binanın yapılışında da Prof. Dr. Solak’ın bizzat başında nezaret ettiğinden bina da güzel. Tabi ki sadece yapılaşma değil iç donanım, personel temini gibi de önemli çalışmalar var. Hastanemiz hizmete girdiğinde bu konudaki büyük bir eksikliği kapatacağına inanıyorum.”
Prof. Dr. Solak da, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile yakın bir zamanda hizmete girecek 200 yataklı AKÜ Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi hakkında teknik ve idari konularda bilgiler sundu.
Toplantıya, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Duran katıldı.