Afyonkarahisar Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, 85. danışma Meclisi toplantısında konuşma yaptı.

Gözden kaçırmayın

Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..

Afyonkarahisar Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, 85. danışma Meclisi toplantısında konuşma yaptı.

Başkan Sezen konuşmasında; “Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığımızın tertip ettiği 85. İl Danışma Meclisi Toplantısına teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor, hürmet ve muhabbetle sizleri selamlıyorum.

AK Parti’nin Türkiye’ye ve ilimize kazandırdığı hizmetler ortadadır. Ancak daha önemlisi de Partimiz, 2023 hedefleriyle birlikte çok daha büyük seçim başarılarına odaklanmış bir partidir. Meclis’te güçlü olmamız gerektiği gibi yerel seçimlerde de güçlü olmak durumundayız. AK Parti Türkiye’yi 16 yıldır kesintisiz reformlarla yönetiyor. Yerelde de devrim niteliğinde hizmetlerimiz devam etmektedir.

Anadolu halkı görmediği yatırımları görüyor , AK Parti hükümetleri yani 2002 öncesine nazaran kesintisiz ve istikrarlı bir şekilde hizmetleri alıyor. Halkımız elbette bunları fazlasıyla hak ediyor. Halkımızın hizmet kalitesini yükseltmek, daha iyi seviyelere çıkarmak ve bunları istikrarlı bir şekilde devam ettirmek zorundayız. AK Parti milletiyle birlikte yola çıktı, bugüne kadar karşılaştığı tüm engelleri milletiyle beraber aştı. Bugün de yarın da her ne yapacaksak milletle birlikte yapacağız. Biz AK Parti’nin kaderiyle ülkemizin kaderini aynı görüyoruz. Bu ülke varsa, ayaktaysa, güçlüyse, hedeflerine doğru ilerliyorsa AK Parti işini doğru yapıyor demektir.

Değerli kardeşlerim, başınızı iki elinizin arasına koyarak düşünün. Şehrimizin trafiği felçti. Belediye başkanımız bu noktada bir proje hazırlatarak maliye kavşağında bir çalışma başlattı. Bu çalışmayı kısa süre sonra tamamladı ve şu anda orada trafik diye bir dert kalmadı. Halkımız zamanını trafikte değil, işinde, ailesi veya sevdikleri ile geçiriyor. Aynı zamanda stadyum kavşağı ve demiryolu alt geçidi devam ediyor. Bunlar aklıma gelen sadece birkaç proje. Biten projelere baktığınızda da şehrimizde hatırı sayılır bir çalışma yapılmış vaziyette. Gerek belediye, gerek farklı bakanlıklar milyarlarca liralık yatırımlar yaptılar. Bizden önce bir sağlık ocağı inşaatı başlar, senelerce o inşaat devam ederdi. Halk, hizmet değil inşaat görürdü. Bir hatırlatma yapmak istiyorum. 2002 yılında biz iktidara geldiğimizde bu ülkenin bütçesi 98 milyar liraydı. Bu şehre son 16 yılda, biz iktidara geldiğimizdeki Türkiye bütçesinin beşte biri kadar yatırım yapıldı.

Bu yatırımları kısaca özetleyecek olursak;

Hükümetimiz döneminde pek çok ilki yaşayan şehrimiz, son 16 yılda muazzam bir gelişim göstererek pek çok sektörde lider konuma geldi. Özellikle son yıllarda sağlanan yatırım ve teşviklerden en fazla yararlanan illerden biri Afyonkarahisar oldu. Gelişen ve kalkınan şehrimizde iş yeri sayısı yaklaşık yüzde 50 artarak 13 binin üzerinde çıktı. Son 16 yılda sigortalı çalışan sayısı neredeyse yüzde yüz oranında arttı. İl nüfusunun %25’i olan yaklaşık 180 bin kişi sigortalıdır. Bunlarla birlikte sağlık, turizm, tarım ve hayvancılık gibi birçok konuda devasa yatırımlar yapıldı.

Bu yatırımlar kendiliğinden olan yatırımlar değil. Bunlar, güçlü hükümet ve güçlü Türkiye ile birlikte sağlanan istikrar sayesinde gerçekleşti. Birçok belediye başkanımız burada. Sizler vatandaşa parke ve kanalizasyon vaadinde bulunamıyorsunuz. Çünkü halkın bu konuda bir ihtiyacı kalmadı. Vatandaşın da haliyle yaşam kalitesi arttı.

Kuruluşundan 2002 yılına kadar büyük bir zaman dilimini istikrarsız geçiren ülkemizde ciddi bir alt yapı sorunu varken, 16 yılda çok şey değişti ise bunlar AK Parti sayesindedir. Artık alt yapı diye bir sorunumuz kalmadı.

Şimdi halkın talepleri sosyal donatılar. Biz iktidara gelmeden en az 20 yıl önce yapılması gereken sosyal donatıları 16 yıldır biz yapıyoruz. Bunları da sizler yapıyorsunuz. Ancak şunun bilinmesini isterim ki millete yanlış yapan hiç kimsenin AK Parti’de yeri olamaz. Çünkü bu parti halkın kendi partisidir. Hiçbir belediye başkanımız, il genel meclis üyelerimiz ve belediye meclis üyelerimizin tek bir anını dahi boşa geçirme şansı yok. Hiç kimse de kendisini partisinin ve davasının önüne geçirmesin. Geçtiğimiz yerel yönetimler seçimlerinde 40 ilçe ve beldemiz AK belediyecilikle tanışarak vatandaşını hizmete doyurdu. Mart ayında gerçekleşecek yerel yönetimler seçimlerinde de 59 belediyenin hepsine AK parti bayrağını dikmeye kararlıyız, inançlıyız. 16 yılda 13 seçimden zaferle çıkan partimiz inşallah istisnasız tüm belediyeleri alarak yeni zaferler adını yazdıracaktır.

Bugünün ayrıca bir başka önemi daha var. Bugün ilk zaferimizin 16. Yıl dönümü. Tam 16 yıl önce, 3 Kasım 2002’de Türkiye istikrardan yana tercihini yaptı ve AK Parti’yi tek başına iktidara getirdi. 3 Kasım tarihi, sadece AK Parti için değil, Türkiye ve bütün milletimiz için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bu tarih bir dönüm noktasıdır. Bu tarih milattır. Türkiye, adeta karanlık bir tünelden aydınlığa çıkmıştır. Koalisyon dönemlerine, istikrarsızlığa, güvensizliğe, milletimiz son vermiştir. Burada sözlerimi noktalarken katılımcılarımıza teşekkür ediyor, toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.