Ülkenin tanınan ve sevilen Hocaefendilerinden Abdulmetin Balkanlıoğlu'nun konferansında tekbirler ve dualar Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin Bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekâtında görev alan Mehmetçik için yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

     Afyonkarahisar Belediyesi ile Sıla Derneği işbirliğinde düzenlenen programda ülkemizin tanınan ve sevilen  Hocaefendilerinden Abdulmetin Balkanlıoğlu dini ve milli konularla ilgili bir konferans verdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın ev sahipliğinde Rehberlik Araştırma Merkezi Salonunda düzenlenen konferansa Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Belediye Meclis Üyelerinden Şükrü Genellioğlu, Haydar Kaya, Kadir Okyar, Sıla Derneği yetkilileri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı. Abdulmetin Balkanlıoğlu Hocaefendi, konferansın sonunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin bölgesinde, teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekâtına katılanlarla ilgili de duada bulundu.

 

MÜSLÜMAN'IN MÜSLÜMAN ÜZERİNDEKİ HAKLARI

 

          Program, Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Daha sonra kürsüye çıkan Abdulmetin Balkanlıoğlu Hocaefendi, dini ve milli konulara ilişkin sohbetinde Ayetlerden, Hadis-i Şeriflerden örnekler vererek Müslüman'ın Müslüman üzerindeki en temel haklarından birisi ve en zoru, yakın mesafeden en uç noktaya kadar zulme uğrayan Müslüman'ın yardımına koşmak ve onu zulümden kurtarmaktır. Myanmar'dan, Filistinden, ,Afrin'den bizi ne diyenlere sesleniyorum. Müşriksen, vatan haini isen evet doğru sana ne? Zerre kadar Allah'a imanın varsa, zerre kadar imanı olan Müslümanların yanında olacaksın diye konuştu. 

 

ALLAH AFRİN'DE Kİ ASLANLARIMIZA BÜYÜK BİR ZAFER NASİP EYLESİN

 

          Balkanlıoğlu milletimizi bölmek ve parçalamak isteyenlerin asla hedeflerine ulaşamayacaklarına dikkat çekerek; Ey eşkıya sürüsü, bu millete çökmeye çalışıyorsunuz, bu vatanı parçalamaya çalışıyorsunuz, bizi bölmeyi başaramayacaksınız.  Allah, Mehmetçiklerimize Hz. Muhammet'in maneviyatını yüklesin. Afrin'de ki aslanlarımıza büyük bir zafer nasip eylesin  dedi. Abdülmetin Balkanlıoğlu, ayetler ve hadis-i şerifler ışığında şehitliği de anlattı. Şehitlerle ilgili olarak, "Onlar ahiretin köşesini döndüler, Peygamberimizden sonra ulaşılacak ne uç noktaya ulaştırıldılar" diyen Balkanlıoğlu, "Şu anda tabiri caizse protokolden bizleri selamlıyorlar. Allah bizleri, onlarla birlikte olacağımız, kucaklaşacağımız çizgiden ayırmasın inşallah. Bizi hıyanet listesinde yer alan kişilerden eylemesin, tam aksine; sadıklardan, kaderimizde varsa hakiki şehit, yoksa hükmi şehit olarak bu dünyadan ayrılanlardan eylesin inşallah" ifadelerini kullandı.

 

İRFAN BALKANLIOĞLU'NDAN AFYONKARAHİSARLILAR'A SELAM

 

      Balkanlıoğlu Hocaefendi, konuşmasının sonunda Afyonkarahisar eski Valilerinden kardeşi İrfan Balkanlıoğlu'nun selamlarını getirdi. Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun Afyonkarahisar'a olan sevgisinden bahseden Hocaefendi;  İrfan Balkanlıoğlu'nun Afyonkarahisar'ı unutamadığını ifade etti.  Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Sıla Derneği işbirliğinde Abdulmetin Balkanlıoğlu Hocaefendi'yi ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür etti.Programın sonunda Arda isminde görme engelli bir çocuğumuz Kur'an-ı Kerim okudu. Arda'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti büyük beğeni kazandı.