İŞTE O YAZI!..

"Afyonkarahisar’ın ‘fuhuş’ merkezi noktasına hızla varmasından bahsetmiştim.

Gözaltına alınanların bazılarının ifadelerinde Afyonu ‘kolay para kazanılan’ yer olarak nitelendirdiklerini, bunların teknik takiplerinde de diğer şehirlerdeki arkadaşlarını buraya çağırdıklarını aktarmıştım.

İşin bir başka boyutuna değineceğim bugün.

‘Fuhuş’ merkezi olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen İlimizdeki ‘cinsel yolla bulaşan’ hastalıklara yakalanan hemşehrilerimizin sayılarında da önemli artışlar var.

Rakamlar korkunç...

Hem cinsel yol ile, hem de kan yoluyla bulaşan çağın vebası olarak ta adlandırılan AIDS ile ilgili de önemli bir artış söz konusu.

Bir kaç yıl önce İlimizde 5 kişide AIDS, yani HIV virüsü kaydı var idi.

Şimdi bu sayı 34’e yükseldi.

Korkunç bir artış bu.

Bu 34 sayısı da adresleri Afyonkarahisar olarak kayıtlı olan kişilerin sayısı.

Diğer şehirlerden gelip, burada konaklayan - çalışanların sayısı bunun dışında. Onlar bilinmiyorlar bile.

Çünkü bazı hayat kadınları ve diğer kategoridekiler geliyorlar, işlerini görüyorlar, belki onlarca kişiye hastalıklarını bulaştırıyorlar ve gidiyorlar.

İşte bu bulaşmalardan veya diğer yollarla vücuda giren virüslerden sonra İlimizdeki kayıtlı AIDS’li sayısı 34’e ulaşmış bulunuyor.

Bunlar kayıtlı olanlar.

Birde hastalığını bildiği halde gayri yasal şekilde tedavi olan ama kayıtlara geçmeyenler, kaptığı hastalığı bilmeyenler de olabilir tabiki.

O zaman düşünün rakamın nerelere ulaşacağını...

Sadece AIDS konusunda bu hale geldiysek, ilgililerin bu konuya daha ciddi tedbirler almalarının gerektiği aşikardır.

Çünkü İlimizde son zamanlarda fuhuşa yönelik yapılan operasyonlar sonucunda yakalananların sağlık kontrollerinde çok vahim sonuçlar ile karşılaşıldı. Bazılarında AIDS tespit edildiği gerçeği, bu konunun çok vahim olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi."