Afyon Türkiye’nin küçük illerinden biri olarak, ulaşımda ve güvenlikle problemsiz bir öğrencilik yaşamak için imkanlara elverişlidir. Afyon yurtları, üniversiteye yakın ve 7/ 24 güvenlik hizmeti verilerek geniş odalar sunar. Toplamda 30 bin üniversite öğrencisinin ikamet ettiği Afyon’da iki tane devlet üniversitesi bulunmaktadır.

Afyon Kız Öğrenci Yurtları Özellikleri

Afyon kız öğrenci yurtları, öğrencilerin konforlu ve huzurlu şekilde eğitim hayatlarına devam edecekleri imkanları sunmak için düzenlemeler yapmaktadır. Afyon otel konseptli yurtlar ve özel yurt düzenlemelerinde öğrencilerin 7/ 24 büyün ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmektedir. Eğitim ve öğretim dönemlerinde sınırsız hizmet anlayışı bulunur.
  • Afyon kız yurtları, akşam ve sabah yemek servisi hizmeti vermektedir.
  • Günlük oda temizliği ve haftalık nevresim değişimi yapılır.
  • 7/ 24 sınırsız internet ve sıcak su
  • Güvenlik önlemleri, yangın ve deprem sigortası
  • Spor salonu, kuaför ve çamaşır makinesi
  • Odalarda banyo, wc, TV ve kişiye özel yatak, dolap, masa ve sandalye bulunmaktadır.
  • Balkon, teras ve cafe gibi sosyalleşme alanlarına önem verilmiştir.

Afyon Erkek Öğrenci Yurtları özellikleri

Afyon erkek yurtları, öğrencilerin motivasyonunu artıracak, özel seçenekler sunarak öğrencilere çalışma alanında da konforlu hareket edebilecekler seçenekler sunar. Ses yalıtım sistemleriyle öğrencilerin sessiz bir alanda çalışması, konsantrasyonlarının bozulmadan eğitim hayatlarına devam edebilecekleri seçenekler sunulmuştur. Afyon’da öğrenci yurdu özelliklerine de bu kapsamda öncelik verilmiştir.
  • Odalarda wc, banyo ve tv seçenekleri bulunmaktadır.
  • Sınırsız internet ve sıcak su seçenekleri vardır.
  • 7/ 24 güvenlik sistemleri ve hizmetlerine yer verilir.
  • Spor salonu, yüzme havuzu ve etkinlik odaları bulunmaktadır.
  • Öğrencilerin etüt odasında bilgisayar sistemlerinden yararlanması sağlanmaktadır.
  • Öğrencilere akşam ve sabah yemek servisleri yapılır.
  • Odalarda masa, dolap, sandalye ve yatak bulunmaktadır.
  • Tek kişilik, çift kişilik ve üç kişilik odalar mevcuttur.

Afyon Devlet Üniversitesine Yakın Olan Yurtlar

Afyon devlet üniversitesine ulaşım ve konum esas alınarak düzenlenmiş olan lokasyonla öğrencilere konforlu bir eğitim hayatı sunan yurtlar, özel seçeneklerle bir araya gelmiştir. 30 binden fazla öğrenciye hizmet veren yurtların, pandemi döneminde kapasitesi düşürülerek, tek kişilik ve çift kişilik odalarda kalmaları sağlanmaktadır.
Afyon üniversitesine yakın olarak erkek ve kız yurtları için kayıt işlemleri başlatıldığında konum üzerinden araştırma yaparak, bu süreçteki düzenlemelerle ilgili de bilgi alabilirsiniz. Öğrencileri huzurlu ve konforlu bir eğitim hayatına hazırlamak için merkezi konumda bulunan yurtlara yer verilmiş özel seçenekler sunulmuştur.

Afyon Öğrenci Yurtları Pandemi Dönemi Yönetmeliği

Afyon öğrenci yurtları pandemi dönemi yönetmeliğine göre henüz aşılı ve aşısız öğrenciler için bir karar çıkmamıştır. Öğrencilerin zaman içinde salgından etkilenmeden sağlıklı ve huzurlu eğitim almaları için düzenlemeler yapılması hedeflenmiştir. Bunun dışında yeni bir açıklama ve düzenleme henüz yapılmamış, Eylül ayında yeniden toplantı yapılacaktır.

Afyon Öğrenci Yurtları Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

Afyon öğrenci yurtları kayıtları için yapılan yeni düzenlemelerde, Türkiye genelinde henüz bir açıklama yapılmamıştır. Eylül ayında açılması beklenen yüz yüze eğitim prosedürüne göre kayıtların Ağustos ayından itibaren başlaması düşünülmektedir. Erkek öğrenci yurtları ve kız öğrenci yurtları için kayıt düzenlemelerinin Ağustosta olacağı beklenmektedir.

Afyon Öğrenci Yurtları 2022 Yılında Ne kadar Olacak?

Yeni düzenlemelerde fiyatların artacağına dair ve zamlanacağına dair yeni açıklamalar yapılması bekleniyor. Yurt fiyatları 2021- 2022 eğitim öğretim döneminde henüz açıklanmamıştır. Bir yıllık kayıtlarda ve peşin ödemelerde öğrencilere % 10 oranında indirim yapılarak, zamdan fazla etkilenmeden eğitim ve öğretim dönemini yüksek ödemelerle atlatmamaları hedeflenmektedir.