Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..



Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir Demiryolu hattı projesinin akıbetini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a sorarak, “Afyonkarahisar, Yüksek Hızlı Trene ne zaman kavuşacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

2007’DE ONAY VERİLMİŞ, 2012’DE SÖZLEŞME İMZALANMIŞ, BUGÜNE KADAR SÜRE UZATIMI YAPILMIŞ…

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir Demiryolu hattı projesinin 2007 yılında Bakanlıkça onaylandığını hatırlatan Milletvekili Köksal, “TCDD tarafından Polatlı-Afyonkarahisar ve Afyonkarahisar-Uşak kesimi yapım ihalesi yapılmıştır. TCDD ile yüklenici firmanın arasında 14 Haziran2012’de 7,14,4 milyon TL bedelli yapım sözleşmesi imzalanmış, yer teslimi 29 Haziran 2012’de yapılmıştır. Bu sözleşmenin 9.2 maddesine göre işin süresi 1080 gün olup, 14 Haziran 2015 tarihinde sona ermesine rağmen iş tamamlanamamış, yükleniciye 14 Eylül 2015’e kadar ek süre verilmiş ve bu sürede de tamamlanmaması nedeniyle bu güne kadar süre uzatım yapıla gelmiştir.” diye konuştu.

SÖZLEŞMEYE NEDEN CEZAİ ŞART KONULMADI?

Hem devletin, hem vatandaşın mağduriyetinin ortada olduğunun önemle altını çizen Köksal önergesinde, “Bakanlığınızca işin süresi içinde tamamlanmaması durumunda sözleşmeye niçin cezai şart konmamıştır. Zira yüklenici firma teslim için taahhüt ettiği tarihten bu yana yaklaşık 5 yıl geçmesine rağmen işi tamamlamamıştır. Burada hem devletin hem de vatandaşın mağduriyeti ortadadır.” ifadelerini kullandı.

396,4 MİLYON LİRA ÖDENEK VE TAKİBEN EK ÖDENEK ÇIKARILMASINA RAĞMEN PROJE TAMAMLANAMAMIŞ

“Polatlı-Afyonkarahisar Demiryolu için projeye 2012-2015 yılları arasında 396,4 milyon TL ve akabindeki yıllarda da ödenek çıkartılmasına rağmen proje niçin tamamlanmamıştır?” diyen Köksal, “Polatlı-Afyonkarahisar ihalesini alan şirketin iflasın eşiğinde olduğu hatta yüklenici firmalardan birinin konkordato ilan etmesi nedeniyle Yüksek Hızlı Tren hattının hala tamamlanmadığı iddiaları doğru mudur?” şeklinde konuştu.

2015, 2018 VE 2019’DA TAMAMLANACAĞI SIKÇA VAAT EDİLMİŞTİ..!

Polatlı-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren hattının 2015’de, 2018’de, 2019’da tamamlanacağının bölgedeki AKP’li siyasiler tarafından sıkça vaat edilmesine rağmen gerçekleşmediğini dile getiren Köksal, “Bu hat ne zaman tamamlanacak? Afyonkarahisarlı hemşerilerim Yüksek Hızlı Trene ne zaman kavuşacak? Yoksa bugüne kadar yapılan ödenekler çarçur edilip, bu projede hazinede para yok gerekçesiyle tamamlanmadan bırakılacak mı?” dedi.