Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Algan, bir köşe yazısından dolayı Sözcü Gazetesini kınadı.

Algan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Veteriner Hekimler hayvan sağlığı, halk sağlığı, gıda güvenliği, çevre sağlığı alanlarında eğitim alan ve kanunen de yetkili olan kutsal bir mesleğin icracılarıdır." dedi.

Algan, Sözcü Gazetesi Yazarı Sultan Uçar’ın 4 Aralık 2020 tarihili köşe yazısında Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hizmet veren bir yemek şirketinde Gıda Mühendisi yerine Veteriner Hekim çalıştırma talebinin bulunup, bu talebin kanunsuz olduğu konusundaki iddialarla ilgili şunları söyledi:

"Mevzuata göre şirkette Gıda Mühendisi olması gerekiyor” ibaresinin gerçeği yansıtmadığını belirten Algan, “5996 sayılı kanunda Hazır Yemek, Tabldot ve Meze Üreten işyerlerinde çalıştırılması zorunlu olan meslek mensupları bölümünde Veteriner Hekimler yer almaktadır. Veteriner Hekimlerin gıda işletmelerinde görev yapması hem aldıkları eğitimin hem de kanunların gereğidir. Gıda işletmelerinde veteriner hekimlerin görev yapması köşe yazarının kast ettiğinin aksine bu gıdaları tüketenlerin sağlıklı kalmasının teminatıdır. Bu durum yalnızca ülkemizde değil gelişmiş ülkelerde de böyledir. Ayrıca mesleğimizin adı kanunen ‘Veteriner Hekim’dir. Ulusal bir gazetenin bu yazım kuralını ihlal edip galat-ı meşhur haliyle yazması kabul edilemez. Veteriner Hekimler hayvan sağlığı, halk sağlığı, gıda güvenliği, çevre sağlığı alanlarında eğitim alan ve kanunen de yetkili olan kutsal bir mesleğin icracılarıdır. Kutsal mesleğimiz üzerinden böyle bir haber yapan köşe yazarını ve bu yazıyı yayınlayan Sözcü Gazetesini kınıyoruz.”