AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’le bir araya gelerek, Afyonkarahisar’ın merkez, ilçe ve beldelerine ait talep ve sorunları iletti.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’le bir araya gelerek, Afyonkarahisar’ın merkez, ilçe ve beldelerine ait talep ve sorunları iletti.

Özkaya ve Yurdunuseven Enerji Sorunlarını Bakan Dönmez’e İletti

    Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Milletvekili Özkaya, “Afyonkarahisar, ilçe ve beldelerimizde  yaşanan enerji kaynaklı sorunları ve taleplerimizi Sayın Bakanımıza birinci elden Milletvekilimiz İbrahim Bey ile birlikte ilettik. Bakanımız bu hususları yakinen takip edeceğini belirterek, destek sözü verdi” dedi. Milletvekili Özkaya, Afyonkarahisar’da bulunan termal otellerin sorunlarını da Bakan Dönmez’e ilettiklerini ifade ederek, “Termal’in başkenti Afyonakrahisar’ımızda termal işletmecilerinin sorunları arasında yer alan, termal otellerden alınan rüsum bedeline ilişkin düzenlenen yönetmeliğin çalışmaları devam ediyor, kısa süre içerisinde yayınlayacağını buradan açıklıyoruz” dedi. Milletvekili Özkaya ve Yurdunuseven Afyonkarahisar’ın elektrik enerji temini noktasında yaşanan sorunları en aza indirecek olan Karaaslan Trafo Merkezi  çalışmasının hızlandırılması  ve Afyon 1 Trafo Merkezi’nin yenilenmesi noktasında Bakan Dönmez’den destek istediler. Milletvekili Özkaya Dinar Termik Santrali ile ilgili olarak Bakan Dönmez ile istişarelerde bulundu, “Dinar Termik Santrali bölgesinde bulunan jeolojik  durum nedeniyle, üst düzey teknoloji ihtiyacı var. Bu noktada Termik Santrali ile ilgili olarak çalışmalar Bakanlığımız tarafından devam ediyor. Sayın Bakanımız’da konuyu yakından takip ediyor. Ayrıca İlimizde Doğalgaz’ın ulaşmadığı ilçe kalmaması hususunda da taleplerimizi ilettik” dedi. 

“Doğalgazın Her İlçeye Ulaşması Birinci Önceliğimiz”

    Ziyaret sonrasında Milletvekili Yurdunuseven’de bir açıklama yaparak, “İlimizin Enerjiye bağlı tüm sorunlarının giderilmesi için Milletvekilimiz Ali Bey ile birlikte Enerji Bakanımız ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Birçok ilçemize kazandırdığımız doğalgaz ile ilgili olarak taleplerimizi ilettik. Bu noktada Dazkırı ilçemizin 2021 yılında doğalgaz yatırım planına dahil edilmesi hususunu Bakanımız Dönmez ile görüştük, yine doğalgaz ile alakalı Başmakçı ve Sinanpaşa ilçelerimizin de bir sonraki yatırım programına alınması ve bu ilçelerimizin doğalgaza kavuşması talebimizi ilettik. İnşallah Sayın Bakanımız bu konuda bizlere destek olacak ve Afyonkarahisar’ımızda doğalgazın olmadığı ilçemiz kalmayacak. Doğalgazın her ilçeye ulaşması birinci önceliğimiz” dedi. Afyonkarahisar’ın termal alanda çok önemli yol kat ettiğini kaydeden Yurdunuseven, “Afyonakarahisar genelinde termal turizm destinasyonlarını artırmak amacıyla önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu alanda Emirdağ ilçemiz de termal su bulunması amacıyla Enerji Bakanımıza talebimizi ilettik. İnşallah Emirdağ ilçemizin Sıcak Su Haritası çıkarılarak, akabinde de  Sondaj Kuyusu çalışmaları yapılarak sonuçlara göre, yeni bir termal destinasyon çalışmalarını başlatacağız” dedi. 

Bolvadin Trafo Merkezi İçin Çalışmalar Sürüyor

Milletvekili Özkaya ve Yurdunuseven; “Afyonkarahisar’ımızda enerji alanında en az sorun yaşanması için, özellikle Bolvadin bölgemize hizmet edecek olan Bolvadin Trafo Merkezi için bölgede kamulaştırma yapılarak, İhaleye çıkılmasını Bakan Dönmez’e ilettik. Afyonkarahisar’ın her alanda yaşadığı sorun ve problemlerin giderilmesi, yeni yatırım ve hizmetlerin ilimize kazandırılması için Teşkilatımız ve biz milletvekilleri olarak uyum halinde çalışıyoruz” dediler.