TÜBİTAK'ın 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projele yarışmasında, Türkiye genelinde destek verilecek 100 proje açıklandı. Afyonkarahisar'dan başvuran bir proje, ülke genelinde yüzlerce proje arasından 2. sıradan desteklenmeyi hak kazandı. Proje, Afyonkarahisar ilinden desteklenmeyi hak kazanan tek proje oldu.

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin, İdris Özek yürütücülüğünde "Sürdürülebilir gelecek için yenilikçi oyuncak tasarımı" başlıklı projesi, ülke genelinde üniversitelerin, kolejlerin, bilim ve sanat merkezlerinin yüzlerce projesi arasında 2. sıradan desteklenecek projeler arasına girdi.

Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi koordinatörlüğünde yürütülecek 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Porjesinde TOKİ Erkmen Nurullah Oymak İlkokulu ve Asım Kocabıyık Anaokulu partner eğitim kurumu, proje süreçleri bu iki okulda gerçekleştirilecek.

Projede, İdris Özek yürütücü olrak, Prof. Dr. Mehmet Akif Sözer, Prof. Dr. Yasemin Aydoğan, Dr. Öğretim Üyesi Özgün Uyanık Aktulun, Doktorant Mazhar Ünal, Hidayet Kılcan, Savaş Özbey araştırmacı-uzman olarak görev aldı.