Afyonkarahisar’ın kültürel ve marka değerlerini korumayı, şehrin ekonomik ve turizm alanlarında da gelişerek büyümesini amaçlayan Afyonkarahisar Gelişim Platformu tarafından fikir paylaşımının amaçlandığı istişare toplantısı gerçekleştirildi.rnrnAfyon ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar’ın kültürel ve marka değerlerini korumayı, şehrin ekonomik ve turizm alanlarında da gelişerek büyümesini amaçlayan Afyonkarahisar Gelişim Platformu tarafından fikir paylaşımının amaçlandığı istişare toplantısı gerçekleştirildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ RektörüMustafa Solak, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu BaşkanıHüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, İscehisar Kaymakamı Murat Kütük, Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Kültür ve Turizm İl Müdürü Lokman Derya Solmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, çok sayıda kamu kurumu temsilcisi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Afyonkarahisar Gelişim Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Çelik gerçekleştirdi. “AMAÇ ŞEHRİN MARKALARINI BELİRLEMEK VE PAZARLAMAK” 
Afyonkarahisar’ın birçok kent ile kıyaslandığında kültürel, tarihi ve marka değeri yüksek özellikler taşıyan bir olduğunu belirten Çelik, Gelişim Platformu’nun oluşturulmasındaki düşüncenin ise şehrin elinde bulundurduğu bu değerleri birlik ve bütünlük içerisinde ortak hareket stratejileri oluşturarak pazarlanabilir hale getirmek olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın pazarlama anlamında bugüne kadar yeterli çalışmaların yapılmadığını gözlemlediklerini belirten Çelik; “Afyonkarahisar Gelişim Platformu olarak ilimizin değerlerini tek tek belirlemek ve bu değerlerin pazarlama aşamasında yapılması gerekenleri ortak bir çatı altında toplayarak ciddi bir strateji ile pazarlamaktır. Bu çalışmada ilimizin protokol üyelerine ve sivil toplum kuruluşlarına da görevler düşeceği kanaatini taşıyoruz” dedi. “GEÇMİŞTE YETERLİ TANITIM YAPILAMAMIŞ”
Afyonkarahisar Gelişim Platformu üyesi Kadir Altınkaya’da yaptığı konuşmasında Afyonkarahisar’da bulunan birçok değerin yeteri kadar tanıtımının gerçekleştirilememesinden yakınırken, toplumun değerlerine yeteri kadar sahip çıkmadığı yönünde de eleştirilerde bulundu. Altınkaya; “Afyonkarahisar’ın diğer illere oranla çok özel ve değerli markaları var. Yıllardır bu konuda yeterli çalışmalar yapılmazken, bazı değerler de zamanla yok olmaya yön tuttu. Afyonkarahisar Gelişim Platformu’nun amacı bu özel ve değerli markaları yeniden gün yüzüne çıkartarak Afyonkarahisar’ın markaları ile büyüyen ve gelişen bir kent olması için sizlerin de desteği ile önemli bir çalışmayı başarıyla gerçekleştireceğimize inanıyorum” ifadelerine yer verdi. “MARKA DEĞERLER GÖRSEL SUNUMLA ANLATILDI” 
Afyonkarahisar Gelişim Platformu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıfat Yağmur’da yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen bazı marka değere sahip ürünler ve kültürel etkinlikleri slayt eşliğinde görsel bir sunum ile katılımcılara anlattı. Rıfat Yağmur, görsel sunum eşliğinde ilimizin marka değerleri ve marka değer olması gereken ürünleri hakkında nedenleri ve yapılabilecekler ile diğer illerde uygulanan benzer çalışmaları kıyaslama yoluyla anlaşılır bir bilgilendirme gerçekleştirdi. Amaçlarının Afyonkarahisar’ın potansiyelini ortaya çıkartmak olduğunu belirten Yağmur, yalnızca termal yapısıyla tanınan bir il olmasının yanında önemli özellikleri ve kendine has değerlerinin marka haline getirilerek şehrin gelişiminin daha kısa zamanda gerçekleşerek, daha uzun vadede kalkınan bir kent haline gelmesini sağlamak olduğunu vurguladı. “MARKA DEĞERLERİN ÇOK OLMASI AFYONKARAHİSAR İÇİN ŞANSTIR” 
Afyonkarahisar Gelişim Platformu tarafından düzenlenen toplantıda konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise hayata geçirilmesi planlanan çalışmaların şehrin gelişimine ciddi katkılar sağlamasının yanı sıra yeni yatırım alanları ve yeni istihdamlara olanak sağlayacağını söyledi. Dünyanın neresine gidilse yörenin kendine has özelliklerini taşıyan ürünlerin tanıtılıp, pazarlandığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu; “Afyonkarahisar’ın da kendine has özelliklere sahip marka değeri yüksek ürünleri var. Marka değeri yüksek ürünlerin fazla olması da Afyonkarahisar için önemli bir şanstır diye düşünüyorum. Şehrin gelişimine, zenginleşmesine ve yaşam standartlarının yükselmesine ciddi katkılar sağlayabilecek bir çalışma olabileceğini düşünüyorum. Bu anlamda Afyonkarahisar Valiliği olarak üzerimize düşen yardımı da yapmaya hazırız” dedi. ÖNEMLİ İSİMLER PLATFORMDA BULUŞACAK 
Afyonkarahisar Gelişim Platformu tarafından ‘Afyonkarahisar Buluşması’ adı verilen çalıştay ile ilgili olarak Mayıs ayı sonunun planlandığını belirten Rıfat Yağmur, ‘Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023’ adını verdikleri bakanlık düzeyinde bir çalışmayı birlikte hayata geçireceklerini belirtti. Yağmur, projenin oluşumunda kurullar oluşturmayı planladıklarını belirtirken Kurullar Onur Kurulu için de önemli isimlerin barındırılacağını söyledi. Afyonkarahisar Gelişim Platformu tarafından düzenlenecek çalışmalarda Düzenleme Kurulu Valilik Temsilcisi, Belediye Temsilcisi, Üniversite Temsilcisi, ATSO, ATB, AFSİAD, AGP, ATTİD ve HÜRSİAD üyelerinden oluşacak. Kurucular Onur Kurulunda ise Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, ilimizin önemli işadamları Yılmaz Oruç, Yusuf Özer, Asım Kocabıyık ve Nejat Koçoğlu isimlerinin yer alacağı belirtildi.