Geçen yıl birincisi yapılan Afyon Foto Fest ile ilgili Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce hazırlanan Almanak’ın uzunca bir süredir depoda bekletildiği öğrenildi.



2018 yılında basılan Almanak’ların Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün deposunda bekletildiğini öğrenen vatandaşlar İl Müdürü Mehmet Tanır’a tepki gösterdiler; ‘Almanak turşusu iyi olmaz Müdür Bey. O kadar masraf edilmiş, neden depoda bekletiyorsun? Dağıt da Afyon’un tanıtımı, reklamı olsun’ dediler. Basımı yapılan Almanak’ın Afyon Belediyesine bile gönderilmediği öğrenildi.



AFYON’UN KADERİ Mİ?



Kültür ve Turizm zenginliği açısından tüm Türkiye’deki İl’lerin başında gelen Afyon maalesef yeterli ölçüde tanıtılamıyor. Görevi Afyon’u tanıtmak olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün başında bu işi layıkıyla yerine getirebilecek yöneticiler olmadığı için tanıtım konusunda maalesef mecburi baypaslar yapılmak zorunda kalınıyor. Yıllardır Afyon bu konuda makus talihini bir türlü yenemiyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün başına konusunda uzman isimleri yerine, siyasi torpiller ile yerleştirildiği iddia edilen Müdür’ler nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor.



TURİZM VE KÜLTÜR BİLGİ İSTER



İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevine atanan kişinin en az bir kaç yabancı dili bilmesi, başında bulunduğu yörelerin tüm özelliklerini herkesten iyi bilmesi ve konusunda uzman kişi olması gerekirken, son yıllarda siyasi torpiller ile bu kadronun doldurulduğuna dikkat çeken bazı ilgililer, ‘Bu tür görevlendirmeler de siyasiler devreye girmemelidir. Onlar devreye girdikleri zaman işte böyle oluyor. İşi ehline verin düsturu maalesef işi bizim adama verine evrilmiş durumda. Afyon’un hali buna en güzel örnektir. Benim arkamda falanca Milletvekili var diyerek övünmek yerine yaptığı işi referans göstermek daha şık olanıdır’ dediler.



BARDAĞI TAŞIRAN SON OLAY



Afyon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne atandığı günden itibaren adı çeşitli skandallar ile anılan Müdür Mehmet Tanır göreve başladığı andan itibaren uygulamaları ile tepki çekmişti. Makam aracı ile Müdürlüğünün bazı üst düzey görevlilerine servis yaptırtan Müdür Tanır’ın mesleki yetersizliği nedeniyle Valiliğin İl Turizm Ofisini kurduğuna dikkat çekiliyor. Son olarak 2018 yılında yapılan 1.Frig Foto Fest Almanak’ının belirtilen miktarda basıldığı iddia edilmesine rağmen dağıtımının az miktarda yapılması soru işaretlerine neden oldu. 



KAÇ ADET BASILDI, NERELERE DAĞITILDI?



Almanak’ın kaç adet basıldığının, kaç TL ye mal edildiğinin ve kaç adetinin nerelere dağıtıldığının belirsiz olduğuna dikkat çekilirken, ilgililer ‘2018 yılında basıldığı belirtilen Almanakların neden depoda bekletildiğinin ve bu konunun gündeme gelmesinin ardından parça parça bazı yerlere gönderilmesinin soruşturulması gerekir. Valilik olarak bu konunun üzerine gidilmelidir. Bu Almanak’lar Afyon’un tanıtımı için yapıldığına göre, depoda bekletilmesinin amacı nedir? Afyon Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevinde bulunan kişi Afyon’un tanıtımına neden engel olmaktadır?’ dediler. Bu arada bastırılan Almanak’lardan Afyon Belediyesine bile gönderilmediği öğrenildi. (Gazete3)