Afyonkarahisarlı hayırsever iş insanları Kadir ve Suat Sayın’ın yaptırdıkları, babaları Hacı Mehmet Sayın’ın adını taşıyan camide ilk namaz Cuma günü kılınıyor.

Afyonkarahisar ilinin en büyük camii olan ve Otogar karşısında inşa edilen Hacı Mehmet Sayın Camiinde, 3 bin 500 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Afyonkarahisar’ın en büyük camiisi olma özelliğine sahip  olan Hacı Mehmet Sayın Camiinde yarın ilk Cuma namazı kılınacak. Müftü Sinan Kazancı’nın kıldıracağı Cuma namazına Afyonkarahisar protokolü ve halkının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Hayırsever iş adamı Mehmet Sayın ve oğulları Kadir Sayın ile Suat Sayın tarafından yaptırılan camide ilk namaz için tüm hazırlıklar tamamlandı. Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı’nın kıldıracağı Cuma namazıyla Afyonkarahisar’ın en büyük camisi kapılarını cemaate açacak. Vakit namazlarının da kılınmaya başlayacağı caminin resmi açılışının ise ilerleyen günlerde yapılacağı öğrenildi.

Cami, Selçuklu Mimarisine göre tasarlandı. Camide Osmanlı dönemindeki medrese kültürü de inşa edilecek. Buna göre caminin arka bölmelerinde Kuran kursları, seminer salonları, konferans salonları da yer alacak. 4 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip olan camii, yaklaşık 3 bin 500 kişilik kapasiteye sahip.