Afyon termalleri ve Afyon termal otelleri, Türkiye'nin turizm ve dinlence merkezi olan Afyon'da farklı konseptleriyle hizmet veriyor. Türkiye'de kaplıca ve terma turizm denince akla gelen ilk yer Afyon termalleri ve Afyon kaplıcaları.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyon termalleri, Türkiye'nin farklı bir dinlence alanı

 Afyon termalleri ve Afyon termal otelleri, Türkiye'nin turizm ve dinlence merkezi olan Afyon'da farklı konseptleriyle hizmet veriyor. Türkiye'de kaplıca ve terma turizm denince akla gelen ilk yer Afyon termalleri ve Afyon kaplıcaları.

Son yıllarda gelişen ve büyüyen sektörde, Afyon termal otelleri ve Afyon temal devremülk tesisleri de önemli bir yer tutmaktadır.
 
Afyon kaplıcaları
nelere iyi gelir?..

Afyon kaplıcalarının bir çok hastalığa şifa olduğu söylenmektedir. Örneğin, Afyon kaplıcaları arasında bulunan Afyon Bolvadin ilçesiznde bulunan Heybeli kaplıcaları Kızıl Kilise kaplıca suyunun milattan önceki yılalrda meydana gelen büyük depremler sonucunda ovada fışkırdığı sanılmaktadır. Kızıl Kilise Kaplıcalarının bir çok hastalığa iyi geldiği belirtiliyor.
Bunlardan bazıları şöyle: Romatizmal hastalıklar, iltihaplı eklem romatizmaları, kireçlenmeler, sedef benzeri deri hastalıkları, yumuşak doku romatizması, bel ve boyun fıtıkları, disk hastalıkları, safra kesesi, böbrek ve idrar yolu hastalıkları, mekanik bel ve boyun ağrıları, çeşitli ortopedik ameliyatlardan sonra eklemlerde oluşan tutukluk ve sertlikler, sindirim sistemi rahatsızlıkları, nörolojik hastalıklar, kas hastalıkları, demir oranını düzenleyerek organizmanın güçlenmesi, bünyesel zayıflıkların giderilmesi, uzun süre devam eden bazı iltihaplı hastalıklar, erkeklerde cinsel işlev bozuklukları ve kısırlık sorunları, stres ve strese bağlı tüm sorunlar, uykusuzluk, asabiyet, fiziksel ve ruhsal yorgunluk, unutkanlık, saç dökülmesi ve kırılması tırnak ve deri hastalıkları, cilt güzelliği ve hastalıkları, kronik ağrılar...
 
Yine Afyon kaplıca bölgelerinden birisi olan Afyon Sandıklı Hüdai kaplıcaları da bir çok hastalığa iyi gelmektedir.

Hüdai kaplıcalarında bulunan Çamur Banyosu az kumlu kil toprak, havuzlarda 68˚Clik termal su ile karıştırılarak hazır hale getirilir. Çamur banyosunda hastanın başı dışarıda kalacak şekilde çamura gömülür. Günde bir kez alınan çamur banyosunun, romatizmal hastalıklar, kırık çıkık sekelleri, çocuk felçleri hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir.

Eski çağlarda Roma İmparatoru Marcus Aurellius'un da kızını tedavisi için Hüdai Kaplıcalarını yaptırdığı iddia edilir. Anlatılanlara göre, Hüdai Kaplıcaları yakınlarında bulunan Hieropolis şehrinde yaşayan Aziz Abercius' un hayatını anlatan ve ilçede 1600 yıl önce yazılan Vita Abercil isimli bu kitabın, kaplıca tarihine ışık tutması bekleniyor. Bu kitapta yazdığına göre, Roma İmparatoru Marcus Aurellius'un 16 yaşındaki güzel kızı Lucilla hasta olur. Kızının tedavisi için iki adamını Afyon Sandıklıya gönderir, Aziz Abercius'u Roma'ya davet eder. Bu davet üzerine Roma'ya giderek Lucilla' yı Aziz Abercius tedavi eder. Roma imparatorunun annesi Faustina Abercius' un bu iyiliğine karşılık Sandıklı Hüdai kaplıcalarına bir mimar gönderip oraya bir hamaminşa ettirir."...