Basketfaul.com'un usta yorumcusu Necip Kapanlı, Afyon Belediyespor-TOFAŞ maçını ve Afyon Belediyespor'u değerlendirdi...



İŞTE O YAZI:



* Afyon Belediye'de biraz NBA anlayışı var ve bu da keyif veriyor. Hücum potansiyelleri oldukça yüksek ve boş olan saate bakmadan topu çembere gönderiyor. Bütün maçları yüksek skorla geçer ve savunmayı hangi ölçüde yaptıkları derecelerini belirler.

* Afyon'un yeni oynamaya başladığı Veysel Eroğlu Salonu'nun açılış gününde boş koltuk sayısının az olması sevindirici idi. Belli ki birkaç hafta sonra dışarıda seyirci kalacak.

* TOFAŞ'ın bu maç öncesinde üç sorunu vardı... Withey'in sakatlığı, Rusya seyahatinin yorgunluğu... Bunlar geçici ama diğer sorun sezon sonuna kadar devam edecek. Fikstür gereği TOFAŞ, Trabzonspor'u takip ediyor. Bir önceki hafta Trabzonspor'la oynaması gerekenlerle karşılaşıyor. Yani rakipleri TOFAŞ'a bay geçirdikleri Trabzonspor maçıyla birlikte 15 gün hazırlanıyor.

* İlk yarıda Orhun Ene oyunculuk döneminde yapmadığı kadar kenardan şuta el gösterdi ancak o gün TOFAŞ oyuncuları ne ayak çekebildi, ne de el gösterebildi.

* Maçta yarılan dirseğine 7 dikiş atılan Cevher Özer hastanedeyken bütün takımın yanında olması çok önemli.