rnrnAFYON ŞEHİDİNİ TOPRAĞA VERDİrnŞırnak’ın Uludere ilçesinde yol güvenliği sağlamak için bölgeye giden askeri aracın kaza yapması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan, memleketi ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AFYON ŞEHİDİNİ TOPRAĞA VERDİ
Şırnak’ın Uludere ilçesinde yol güvenliği sağlamak için bölgeye giden askeri aracın kaza yapması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan, memleketi Afyonkarahisar’a bağlı Sinanpaşa ilçesinde toprağa verildi.
Merkez Paşa Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, milletvekilleri Halil Ürün, Kemalettin Yılmaz, Ahmet Topbaş, ilçe belediye başkanı, şehidin yakınları ve ilçe halkı katıldı.
Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’ndan alınan şehidin naaşı geniş güvenlik önlemleri altında ilçedeki baba ocağına getirildi. Burada helallik istendi sonra dualar eşliğinde tören alanına getirildi.
Paşa Camii avlusunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra ilçe müftüsü Kamil Kırkız tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua edildi helallik istendi.
Askerler tarafından şehidin naaşı omuzlara alınmak istendiği sırada şehidin yakınları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.
Daha sonra omuzlarda bir süre taşınan şehidin naaşı top arabasına konarak bir süre taşındı. Top arabasından alınan şehidin naaşı, ilçe halkının omuzlarında ilçe asri mezarlığına götürüldü. Altan Ceyhan burada yapılan duaların ardından toprağa verildi.
Şehidin annesi Hatice ve babası Kemal Ceyhan çocuklarını gözyaşları içerisinde toprağa verdi. Cenaze töreninde şehidin 4 aylık çocuğu Kemal bebek de yer aldı. ALİ BAYAR – ALİ KEMAL AKAN (İHA)