Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye'nin birçok ilinden rahvan at yarışçılarını ağırlama imkânı sağlayacak Rahvan At Pisti projesinde çalışmalarına devam ediyor.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye'nin birçok ilinden rahvan at yarışçılarını ağırlama imkânı sağlayacak Rahvan At Pisti projesinde çalışmalarına devam ediyor.

Spor şehri Afyonkarahisar’da geleneksel spor dallarından olan rahvan at yarışçılarının buluşma noktası olacak yatırımda inşa çalışması %80 seviyesine geldi.    

Başkanımız Mehmet Zeybek’in prestij projelerinden biri olan Rahvan At Pisti, Geleneksel Rahvan At Yarışları Koşusu ve atlı okçuluk gösterileri gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak. Ertuğrulgazi Mahallesi’nde yapımına devam edilen tesisin kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.

SPOR ŞEHRİ AFYONKARAHİSAR'A DEĞER KATACAK

ZEYBEK BAŞKAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Başkanımız Mehmet Zeybek sözünü verdiği yatırım projesinde inceleme gezisi gerçekleştirdi. Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş, Fen İşleri Müdürü Onur Sadioğlu ve teknik ekiple çalışmaları yerinde gören Zeybek Başkan, denetimde bulundu.    

Söz verdiği projeleri Afyonkarahisar’a kazandırmaya devam ettiklerini aktaran Başkanımız Mehmet Zeybek konuya ilişkin açıklamasında; “Seçimler sırasında Rahvan At Binicileri ile bir araya gelmiştik. Onların bir talepleri vardı. “Profesyonelce ve yeterli düzeyde yarışların yapılabileceği bir alanımız yok, bize yardımcı olur musun Sayın Başkanım? Afyon’a da rahvan at pisti yapar mısınız?” dediklerinde “İnşallah” dedim ben. Şu an da çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışmaları kısa sürede tamamlayıp ata sporlarının tamamının yapılabileceği kompleks haline getireceğiz. Afyon bir spor şehri demiştik, tamamladıktan sonra sporun farklı bir dalını da Afyon’a kazandırmış olacağız” diye konuştu.     

ATA SPORLARININ YAPILABİLMESİNE OLANAK SAĞLAYACAK

600.754,64 metrekare parsel alanına sahip tesiste; 6 bin 670 metre kapalı alan, 53304 r-n2 hipodrom pisti ve otopark yer alıyor. Ata sporlarının yapılabilmesine olanak sağlayacak yatırım; 37 adet box, 564 kişilik tribün, atların barınma ve bakım alanları, antrenör at çalıştırma alanı, ısınma koşu pisti, nalbanthane, personel odası, malzeme/ samanlık odası, kafeterya ve otopark gibi çeşitli alanlardan oluşuyor.