rnrnAFYON PMYO'DA YENİ DÖNEM BAŞLADIrnrnAfyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu'nda, 2012-2013 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.rnTörene, Vali Vekili Ahmet Ertürk, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Adli Yargı ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AFYON PMYO’DA YENİ DÖNEM BAŞLADI Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’nda, 2012-2013 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.
Törene, Vali Vekili Ahmet Ertürk, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı ve 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şahap Mutlu, İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Baro Başkanı Turgay Şahin, Vali Yardımcısı Adem Uslu, İl Jandarma Alay Komutanı Kd.Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende ilk konuşmayı Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz yaptı. Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’nun geçmişinin öncelere dayandığını, okulun 10 Eylül 2003 tarihinden itibaren Bakanlar Kurulu kararıyla 2 yıllık Polis Meslek Yüksekokulu’na dönüştürüldüğünü söyleyen Karagöz, bugüne kadar bin 297 polis memurunun teşkilata kazandırıldığını söyledi.
Bu eğitim öğretim yılında da okulda 145 birinci sınıf, 162 ikinci sınıf olmak üzere toplam 307 öğrencinin öğrenim göreceğini dile getiren Karagöz, “Görevimiz, Atatürk ilke ve inkılâplarıyla Türk geleneklerine bağlı, çağın gereklerine uygun teknik donanımları kullanabilen ve ülkedeki güvenlik hizmetlerini başarıyla yerine getirebilen, emniyet ve asayişi sağlarken güvenlikle özgürlük arasındaki hassas dengeyi her zaman koruma gayreti içerisinde olan polisler yetiştirmektir” dedi.
Törende konuşan Afyonkarahisar Vali VekiliAhmet Ertürk, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin devletin imkânlarıyla şahsi gayretlerini birleştirip bilgi ve becerilerini en üst seviyeye çıkararak örnek Türk polisi olması gerektiğini söyledi.
Öğrencilerin mezun olduklarında yasaların koruyucusu, kollayıcısı ve uygulayıcısı olacaklarını belirten Ertürk, “Anayasamızda belirtilen laik, sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı, insan haklarına saygılı, mesleki bilgi ve becerileriyle donatılmış, insan sevgileriyle dolu bireyler ve meslek mensubu olmak, sizlerin, sizi bu şekilde yetiştirmekte okulumuzun ve öğretmenlerinizin görevi olmalıdır. Sizler devletin gücünü temsil etmektesiniz. Yasalarda en ön sıralarda yer alan görevlerinizin başında, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumanız ve bu durumun sağlaması geliyor. Vatandaşımız olmazsa siz kimin can ve mal güvenliğini sağlayacaksınız. Görevimiz hep halkımız içindir. Bu nedenle vatandaşlarımıza karşı hassas, anlayışlı, aydınlatıcı, yol gösterici özellikle şefkatli ve çok çok önemli her zaman beklendiği gibi de kibar olmak durumundasınız. Kendinizi bu tutum ve davranışlar karşısında baş döndürücü hızla değişen, gelişen şartlara uyacak şekilde yenileyiniz. Çünkü her şey değişiyor. İktidarlar, siyaset, diplomasi, menfaatler değişiyor. Dolayısıyla dünya politikaları da değişiyor. Hatta suç unsuruyla vasıfları da değişiyor. Şimdi bilişim suçları var, eskiden yoktu. Bu yenilikler sürecinde sadece sizler için değil her kurum ve herkes için bu şartlara uymak zorundayız.”