Afyonkarahisar PARKHAYAT Hastanesi bünyesindeki Tüp Bebek Merkezi’nin açılışı, geniş katılımlı basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.


PARKHAYAT Hastanesi tıbbi hizmetler direktörü Dr. Alev Türe, basın mensuplarına göstermiş oldukları katılım için teşekkür ederek, Tüp Bebek Merkezi açılışının lansmanını duyurmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Basın toplantısında, Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek uzmanı Doçent Doktor Mesut Köse, PARKHAYAT tüp bebek merkezi hakkında bilgi verdi.

Doğal yöntemler ile çocuk sahibi olamayan çiftlerde, bir yardımcı üreme tekniği olan tüp bebek tedavisinin başarıyla uygulandığını belirterek,sebebi belirlenemeyen kısırlıklar, ileri yaş, kadınlarda enfeksiyon ve tüplerdeki tıkanıklıklar, erkeklerde ise sperm sayısının azlığı ve kalitesinin düşüklüğü, obezite gibi metabolik rahatsızlıklar yüzünden çocuk sahibi olamayan çiftlere çocuk sahibi olabilme imkanı sunulduğunu iletti. Günümüzde en sık tercih edilen kısırlık tedavisi olan tüp bebek tedavisinin, kadın ve erkek üreme hücrelerinin laboratuvar koşullarında bir araya getirilmesi , döllenmiş yumurtanın anne rahmine yerleştirilmesi ile uygulanan yapay döllenme tekniği olduğunu belirten Doçent Doktor Mesut Köse, görevi gereği yıllardır binlerce ailenin mutluluğuna tanıklık ettiğinin altını çizdi.

Bu yöntemin başarısı için ise, Tüp Bebek Merkezi’nin uzman bir ekip ve yüksek teknolojiyle donatılmış olmasının çok önemli olduğunu belirten Köse, bölgenin referans sağlık grubu olarak Tüp Bebek alanında da konusunda uzman ekip, yüksek teknolojiyle donatılmış, başarı oranlarını yükselten modern cihaz ve ekipmanları ile PARKHAYAT TÜP BEBEK MERKEZİ olarak hizmet vermeye başladıklarını paylaşmaktan heyecan ve mutluluk duyduğunu belirtti.Bölgemiz halkına hayırlı,uğurlu olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.