Eşsiz tatlarında her medeniyetin izini taşıyan Afyon’un mutfağı, “Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivaline hazır. Geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul ve Ankara’da düzenlenen festivalin son lansman toplantısı Afyonkarahisar’da yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

    Eşsiz tatlarında her medeniyetin izini taşıyan Afyon’un mutfağı, “Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivaline hazır. Geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul ve Ankara’da düzenlenen festivalin son lansman toplantısı Afyonkarahisar’da yapıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde düzenlenen lansmana, Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan, il protokolü, otel müdürleri, gazeteciler ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. 

“TÜM TÜRKİYE’Yİ FESTİVALİMİZE BEKLİYORUZ”

Lansmanda konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, tüm Türkiye’yi 14-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek lezzet festivaline davet etti. Birçok medeniyete ev sahipliği yaparak birbirinden güzel lezzetlerin ön plana çıktığı şehrimizin gastronomi turizmine de kapılarını açtığına dikkat çeken Belediye Başkanımız yöresel lezzetlerimizin bu festivalde dünyaya açılacağını söyledi. Festival süresince 600’e yakın yöresel ürününün ön plana çıkacağını ifade eden Başkanımız Mehmet Zeybek, “Şu ana kadar 30’a yakın ürünümüz tescillendi. 50’ye yakın ürünümüzün dosyaları ise hazırlanıyor, Türk Patent Enstitüsüne müracaatları gerçekleştireceğiz” dedi.

“BÜYÜKELÇİLERİ ŞEHRİMİZDE AĞIRLAYACAĞIZ”

Festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Başkanımız Mehmet Zeybek, “Belediye olarak tek değiliz, bu işin içerisinde Zafer Kalkınma Ajansı, Afyonkarahisar Valiliğimiz, Ticaret Odamız, Üniversitelerimiz, otellerimiz ve çok geniş katılımlı bir birliktelik oluşturularak bugüne kadar ciddi çalışmalar gerçekleştirdik.  Tüm bu çalışmalarımızı inşallah festivalle taçlandırmayı hedefliyoruz. Peşinden de yurt dışında ki tanıtım faaliyetlerimize geçeceğiz. Bu süreçte birçok ülkenin büyükelçilerini şehrimizde ağırlayacağız. Farklı medeniyetlerin kesiştiği birbirinden güzel lezzetlerin ön plana çıktığı güzel şehrimizde gastronomi turizmine kapılarımızı açıyor ve UNESCO tarafından tescillenen mutfağımızın tanıtımında sürprizlerin de bol olacağı bu eşsiz etkinlikte tüm Türkiye’yi Afyonkarahisarımıza davet ediyorum” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM”

Lansmanda konuşan Valimiz Gökmen Çiçek ise, İscehisar ilçesi Çatağıl Köyü’nde yaşanan elim kazada hayatlarını kaybeden öğrencilerin herkesi hüzne boğduğunu ifade etti. Bu acının gölgesinde bir festival yapılacağını söyleyen ve aslında bu festivalin UNESCO ile yapılan sözleşme gereği yapılması zorunlu bir festival olduğunu altını çizen Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar son zamanlarda büyük bir değişim ve gelişim gösterdi. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan, herkesin gıptayla baktığı, el birliğiyle çok başarılı işlerin ortaya çıktığı bir şehir. Dünya Motokors Şampiyonası Türkiye ve dünya çapında büyük ses getirdi. Ardından Gastronomi Evi açıldı. Frig Ultra Maratonu derken bugünde Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali’nin lansmanını yapıyoruz. Dolu dolu etkinliklerle geçen sürecin sonunda inşallah bu festival de güzel bir final olur. Şehrimizin UNESCO tescili almasında, tüm Türkiye’de Gastronomi ile anılmasında en başından itibaren emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar Belediye Başkanımızın şahsında Afyonkarahisar Belediyesini tebrik ediyor, kutluyorum. Gerçekten bir yıl boyunca İl Valisi olarak şahit oldum. Hiçbir şeyi ihmal etmeden gece gündüz bu işin başarılı olması için bu unvanı elimizde tutabilmek için mücadele ettiler. İnşallah bu festivalde Afyonkarahisar’ın adını tekrardan en iyi şekilde duyururuz diye temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan’da birer konuşma yaparak festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.