İlimizde 6-7-8 Eylül 2019 tarihlerinde yapılacak Dünya Motokros Şampiyonası ve Afyon Spor ve Motosiklet Festivali için Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Tanıtım toplantısına Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları katıldı.



Programda konuşmasını  yapan Vali Mustafa Tutulmaz ise, bu tür etkinliklerin şehrin ve ülkenin tanıtımına önemli katkılar sunduğunu belirterek,  “ ‘Senin şehrin senin festivalin’ sloganı ile bu sene yola çıkacak olan bu etkinlik ilimiz açısından ve ülkemiz açısından önemli bir etkinlikti. Geçen yıl başlangıçtı. Eksiklerimiz oldu ancak bunlara rağmen ödül aldı. Ayrıca ilimizin tanıtımı noktasında hesap edilemeyecek etkinliği oldu. Birçok arkadaşım Afyonkarahisar konuşulurken Motokros’u da dile getirmeye başladılar. Demek ki bu tür etkinliklerin ilin ve ülkenin tanıtımına büyük katkısı var. Bizim potansiyeli yüksek bir şehrimiz var. Turizm, üretim ve her alanda kendinden bahsettirecek bir şehrimiz var. Bunları kamuoyu ile paylaşabilirsek üretimimizi ve tanıtımımızı artırma ihtimalimiz var.” dedi.

Afyonkarahisar’ın uluslararası etkinlikleri yapabilen sayılı iller arasına girdiğini kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçen yıl başlattığımız organizasyon, bizim il olarak uluslararası organizasyonları yapabilen sayılı iller arasına girdiğimizi gösterdi. Bir ilin marka değeri olması kendiliğinden olmuyor. Bu tür etkinliklerden başarı elde edilmesi ile oluyor. Afyonkarahisar ismini ön planda tutabilirsek, şehre daha fazla ziyaretçi getirebilirsek bundan önce şehrimiz, daha sonra ülkemiz kazançlı çıkacaktır.”

Bu tür organizasyonların kalıcı olması için halkın etkinliğe sahip çıkması gerektiğini ifade eden Tutulmaz, “Halkımızın bu etkinliğe sahip çıkması gerekiyor. Sadece kamunun buna sahip çıkması beklenirse, esnafımız, vatandaşımız buna sahip çıkmazsa bu tür etkinliklerin ömrü uzun olmaz.  Bizim bu tür organizasyonları daha uzun süre ayakta tutmamızın yolu halkın bu etkinliğe sahip çıkmasından geçiyor. Halkımız, esnafımız etkinlik alanında stantlar açsın. Türkiye’nin en önemli 3 sanatçısı orada konserler verecek. Bunlara gidebilmenin yolu bilet almaktan geçiyor. Halkımız bileti alarak, etkinliklere katılarak destek versinler ki bu kalıcı hale gelsin. Afyonkarahisar deyince herkesin gitmek istediği bir yer izlenimini oluşturalım. Kamu olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Güvenliğinden sağlığına, alt yapısına kadar Valiliğimiz Belediyemizle birlikte üzerimize düşeni yapıyoruz. Halkımızın da üzerine düşeni yapmasını talep ediyoruz.” diye konuştu. 

Organizasyonun tanıtımının sosyal medya başta olmak üzere her alanda yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Tutulmaz, “Bu tür etkinliklere rağbet olması için tanıtıma önem vermemiz gerekiyor. Bunu tanıtmanın birinci yolu basınımızdır. Bunun dışında sosyal medya hesaplarımız var. Sosyal medya ile tanıtım yapmaya başlarsak bir anda yüz binlere, milyonlara ulaşabiliriz. Sosyal medyanın etkin olduğu bu dönemde tanıtımda bunu kullanmamızın faydası var. Ama diğer klasik tanıtım metotlarını da kullanmamız lazım. Tanıtım olmadan başarı elde etmemiz bir yere kadardır. Bu etkinlikte bizim ilimizin tanıtımını sağlayacaktır. Bu yönüyle önemsiyoruz. Bugüne kadar bu etkinliklerin buraya kazandırılıp yürütülmesine kadar emeği geçen sayın bakanımız başta olmak üzere, milletvekillerimize, daha önceki ve şimdiki belediye başkanımıza tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu seneki etkinliği himayelerine alarak en büyük katkıyı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum. İnşallah yüz akıyla çıkacağımız bir etkinlik olacaktır.” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda öncelikle basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri ardından şampiyonanın sloganını hep birlikte söyleyerek, herkesi Dünya Motokros Şampiyonası’na davet etti.

Toplantının yapıldığı otelde yeni sezon hazırlıkları için kamp yapan Afjet Afyonsporlu futbolcularda toplantıya katılarak sloganı protokol üyeleriyle birlikte tekrarlayıp şampiyonaya destek verdiler.