Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı  Burhanettin ÇOBAN, Afyonkarahisar Merkeze ikinci fen lisesi yapılacağını söyledi.

Gözden kaçırmayın

Erkmen’de 3 bin kişilik iftar yemeğiErkmen’de 3 bin kişilik iftar yemeği

 Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı  Burhanettin ÇOBAN, Afyonkarahisar Merkeze Selçuklu Mahallesine ikinci fen lisesi yapılacağını söyledi.

İGM Başkanı Çoban, konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"
Bilindiği üzere Afyonkarahisar Merkezimizin halen 18.451 nüfusuyla en büyük ve her geçen gün en çok gelişip, büyüyen mahallesi Selçuklu Mahallesidir. Yeteri kadar okul arsası da bulunup okul yapılamadığı için sınıf başına düşen öğrenci sayısı bakımından da en yoğun mahallemiz yine Selçuklu Mahallesidir.

5302 Sayılı il Özel İdaresi Kanununa göre ilkokul ve Ortaokullar için arsa temini, bakım, onarım ve yeni okul yapım görevi İl Özel İdaresine aittir. Bu okullara bütçe ayırma ve yatırım programına alma görevi de İl Genel Meclisine aittir.

Selçuklu Mahallemizde şimdiki Fen Lisemizin girişinin karşısında bulunan ve eskiden Kız Yurdu olarak kullanılan bina yıkılınca zamanın Valisi Gökmen ÇİÇEK tarafından buraya bir ortaokul planlayalım derken Hemşehrimiz olan bir hayırsever firmamız Valimize; “hem Ortaokul, hem de lise yapalım” teklifinde bulunmuş, mevcut olan 5.500 m2 arsa yetersiz kalmış ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzce Afyonkarahisar Belediyemize müracaat edilmişti. Sağolsun Belediyemiz hızlıca ve büyük bir fedakarlıkla etraftaki kendine ait arsalardan okul arsasına ilave ederek okul alanını 5.500 m2’den 10,532 m2’ye çıkarmıştır. Böylelikle arsaya hem ortaokul ve hem de lise yapma imkanı elde edilmiş, mahallemizin okul ihtiyacı büyük ölçüde giderilmiştir.

Bu vesileyle desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mehmet ZEYBEK’e, Belediye Meclis Üyelerimize, Başkan Yardımcısı Benol KAPLAN başta olmak üzere Belediye çalışanlarımıza; Hazine arsasının Sosyal Hizmetlerden Milli Eğitime tahsisini sağlayan eski Valimiz Mustafa TUTULMAZ’a, bu arsaya yapılacak lisenin Merkez İlçemizde 2. Fen Lisesi olması için azami gayret göstererek başaran ve protokoller için destekleri olan Valilerimiz Gökmen ÇİÇEK’e ve Kübra Güran YİĞİTBAŞI’na, Değerli Milletvekillerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Ortaokul ve 2.Fen Lisemizi yapacak hayırsever firmamıza İl Genel Meclis Üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum."