Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin genel kurul toplantısında, daha geniş kurumları kapsayan yeni bir yönetim kurulu oluşturuldu. Genel kurulda, örnek bir birliktelik sağlanarak Afyonkarahisar ilindeki tüm medya organları, gazetesinden internet medyasına, radyolarından televizyoncularına kadar yeni yönetim organlarında temsil edildi.
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin (ABYD) Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Dernek binasında gerçekleştirilen genel kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığına M. Önder Artuk’un kabul edildiği genel kurulda, divan katip üyeliğini ise, Hakan Dilek ile İsmail Akar yaptı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda yeni yönetim kurulu üyeleri oy birliği ile görevlerine başladı.



Yeni yönetim görevi ne başladı

Yönetim kurulu üyeliğine yeni dahil edilen isimler şöyle oldu; Türkeli Gazetesi Sahibi M. Önder Artuk, Hisar Gazetesi Sahibi Hakan Dilek, Radyo 03 Fm ve afyonhaber.com sahibi Ömer Elçi, Gün Fm sahibi İsmail Akar ile internet medyasından afyonhaberturk.com’un sahibi Faruk Kılıç. Öte yandan geçtiğimiz günlerde gazetesini M. Önder Artuk’a devreden Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Hakkı Özsoy’un da Derneğin Kurucu Onursal Başkanı olarak görevini sürdürmesi oy birliğiyle karara bağlandı.



Yönetimde Radyolardan Ve İnternet Medyasından Temsilciler Yer Aldı

Dernek Başkanı Sezer Küçükkurt yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nde kararların yüzde 100 oy ve fikir birliğiyle belirlendiğini söyledi. Küçükkurt şöyle devam etti:“Mevcut yönetim kurulu üyelerimiz arasında yer alan Hakkı Özsoy Beyefendi gazetedeki görevini Önder Bey’e devretti. Kendisi dernek yönetiminde de Türkeli Gazetesi adına Önder Artuk Bey’in bulunmasının isabetli olacağını belirterek kendisinin görevden affedilmesini talep etti. Yönetim kurulumuz oy birliğiyle H. Hakkı Özsoy Bey’e onursal Kurucu Başkanlık görevinin verilmesini ve vakti elverdikçe dernek çalışmalarında yer alması için ısrarda bulundu. Şimdi de yönetimimizin bu kararını genel kurula taşıdık. Hakan Dilek Bey de Hisar Gazetesi’ni devraldığı için Yönetim Kurulu’na alıyoruz. Ayrıca 3 ismi; Ömer Elçi Afyon Haber ve Radyo 03’ün sahibi, İsmail Akar, Gün Fm Sahibi ve Radyo ve Televizyon Programcısı ve internet medyasını temsilen de Faruk Kılınç Beyi Yönetim Kurulumuzda görevlendirmek arzusundayız.” Dedi.



Dernek yeni katılımlarla büyüyor

Basın Yayın Derneği’nin kurulduğu günden itibaren tüm camiayı kucaklamak amacıyla yola çıktığını işaret eden Küçükkurt: “Yeni oluşturulan yönetim kurulumuz, denetim kurulumuz ve tüzük değişiklikleriyle ilgili de derneğimizde yönetim kademesinde bulunan ya da bir medya organın yönetim kademesinde bulunan tüm büyüklerimizin, meslektaşlarımızın görüşlerine başvurularak çeşitli kriterler değerlendirilerek ve bu kriterler içerisinde mesleğimize ve mesleğimizin temsiline en yatkın isimler belirlenmeye çalışıldı. Bu demek değil ki, burada yönetimdeki arkadaşlarımızın haricindeki meslektaşlarımız derneğimizin bünyesinde ya da faaliyetlerinde yer almayacaklar. Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği kurulduğu günden itibaren tüm camiamızın kucaklamak amacıyla yola çıkmış bir dernektir. Ayrıca faaliyetlerini bu yönde sürdürmeye çalışıyor. Ben buradaki isim olarak görev alan arkadaşlarımızla birlikte tüm meslektaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstereceklerini ve çalışmalarımıza destek göstereceklerine inanıyorum” dedi.



Hep Birlikte güçlüyüz biz 

Kurucu Onursal Başkanlık görevine getirilen Hacı Hakkı Özsoy da, üzerine düşen çalışmaları sağlığının el verdiği sürece sürdüreceğini kaydetti. Afyon basınının güzel, güçlü kadrolara sahip olduğunu dile getiren Özsoy: “Fakat aynı zaman da böyle bir dağınıklık ve çelişkiler içerisindeydik. Yaptığımız çalışmalarla basını tek dernek çatısı altında toplama şansını elde ettik. Şahsiyetine yaraşır bir yapıya kavuşturduk, imkanlara kavuşturduk ve bugünlere geldik. Bu Afyon basını için küçümsenmeyecek hayırlı, güzel ve başarılı bir sonuçtur. Tüm emeği geçen kardeşlerime can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü bu çalışmaların ben de başından sonuna kadar içinde bulundum. Elimden gelen gayreti gösterdim, bu sonuca en çok memnun olanların başında da kendim mutlu oldum. Bu güzelliklerin, bu iyiliklerin, başarıların devam etmesini, Afyon basınının memleketimize milletimize, devletimize hayırlı hizmetler vermesini, vermeye devam etmesini en içten dileklerimle diliyorum. Birliktelik güç demektir. Onun için başkanımızdan yedek üyesine kadar veya üye adayına kadar basınla ilgili şahsıyla ilgili dilek ve temennilerini taleplerini lütfen yönetime iletmelerini istiyorum. Bu çok önemli bir demokratik haktır. Birbirimizin sorununa çözüm bulmak için yardımcı olmak için birimizin değil hepimizin ağzının tadının iyi olması için bir araya geldik. Çok güzel samimi bir havayla buraya kadar geldik. Bu samimi hava devam etsin. Eleştiri olacaktır mutlak ama yapıcı olan birleştirici olan bütünleştirici olan çalışmaları ön plana alalım” diye konuştu.    



Zor bir görev ifa ediyoruz

ABYD denetim kurulu üyesi Mehmet Abdioğlulları Afyonkarahisar’da medya mensupları farklı düşence ve fikirlere sahip olsalar da Afyon Basın Yayın Derneği Onursal Başkanı Hacı Hakkı Özsoy önderliğinde ciddi bir bütünsellik sergilediğini belirterek, “Bu bütünsellik dikkat ettiğiniz gibi 7 kişiden yönetim kurulumuzu 11 kişiye çıkararak da tekrar bir adım atmıştır. Bu adımda yeni arkadaşlarımızı, ilçe ve taşradaki arkadaşlarımızı da kucaklayarak, yollarına devam edeceğine ümidim sonsuzdur. Ben bütün arkadaşlarımızın emeklerine sağlık diyorum. Zor bir görevi ifa ediyoruz. Yeni yönetim kurulumuza ve alınan kararları vatana, millete ve Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olacağına kanaatim sonsuzdur” dedi.



Daha da güçlenerek yolumuza devam ediyoruz

ABYD Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Emin Güzbey, “Genel kurulumuz hayırlı uğurlu olsun. Bugün basın birliği için yeni bir mihenk taşı. Tekrar daha da güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Kurulduğu günden itibaren hacı abimizin önderliğinde hem şahsım hem temsil ettiğim kurumlar elimizden gelen desteği verdi. Yönetimimiz hep 9 kişi olarak devam etti. Şimdi 11 kişi olduk ama benim yine tüm arkadaşlara önerim hacı abimin her şeyde zaten genel kurulda o kararı aldık bizim başkanımızdır. Hem şahsı hem bugüne kadar temsil ettiği gazete en büyük desteği vermiştir. Yine hacı abiyle beraber hem Mehmet Abdioğlulları’nı hem Muammer Türker’in de yönetim kurulu toplantılarımıza gelmesini istiyorum. Bir gönül birlikteliği oldu. Bugüne kadar her şeyin bir kenara bırakarak bugüne kadar geldik. Elbette zaman zaman hepimizi üzen kurumlarımızı üzen olaylar olmaktadır ama bu birliği hiçbir zaman etkilememiştir, etkileyemeyecektir de. Şahsi bazı şeyleri aştık. Aşmakta zorundayız, çünkü basın şu an en zor zamanı yaşamakta. Türkiye’de her gün medyadaki sıkıntılar gündeme geliyor ve her ay en az 2-3 gazete bir televizyon kapanıyor maalesef. Ulusal gazeteler zor durumda. Birbirimize destek olmamız lazım. Afyon’da bu işten ekmek yiyen pek çok basın mensubu var. Bu birlik bütün Türkiye’ye örnek olmuş vaziyette. İnşallah yeni projelerle Türkiye’ye örnek olmaya devam ederiz. Ben 14 kişilik yönetim kurulundan çok ümitliyim” dedi.



Emekçilerin sorunlarını dile getireceğiz

ABYD yeni yönetim kurulu üyesi İsmail Akar, “Hacı Hakkı Özsoy Ağabeyimize onursal başkanlığını tebrik ederim. Gerçekten Afyon basınında çok büyük kilometrelerce emeği olan bir büyüğümüzdür. Sevgili Mahmut Emin Biliktir’i de hem radyo olarak hem gazete olarak Afyon basınına kakılar sağlamıştır. Kendilerine bundan sonraki iş hayatında başarılar diliyorum. Her zaman gönlümüzde mesleğimizin duayenlerinden olarak kabul edilecektir. Biz gazeteciler cemiyetinde çok uzun süre görev yaptık ve bu konuda hem dernek başkanı Mehmet Abdioğulları ve Mehmet Emin Güzbey kardeşimizle birlikte bu oluşumun sağlanmasında her ikisin de büyük katkıları oldu ve Sezer başkanım da bize bir görev tevdi etmelerinden dolayı görevi kabul ettik. Afyon basınında her şeyin güzel olması için çaba gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Afyon basının da 150’ye yakın basın emekçisi var. Bunların sorunları da var. Bu sorunları dernek vasıtasıyla çalışma ortamında daha güzelleştirilmesi sayesinde aşacağımıza inanıyorum” dedi.



Birlikteliğin olduğu yerde bereket olur

Genel kurul sonlanmadan son sözü alan divan Başkanı Türkeli Gazetesi Sahibi M. Önder Artuk,: “Yeni yönetim kurulu derneğimize hayırlı olsun, duayen gazeteci Hakkı Özsoy abimizin önderliğinde kurulan bu dernekte bana da yönetimde yer verdiğiniz için teşekkür ederim.Birlikteliğin olduğu yerde bereket olur inşallah bu birliktelik güçlenerek devam edecektir.”dedi.



Yeni Yönetim

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: (H. Hakkı Özsoy Kurucu Onursal Başkan) Yönetim Kurulu: Hüsnü Serteser, Bekir Yeşilay, M. Emin Birliktir, M. Emin Güzbey, Canser Kuzu, Hakan Dilek, Sezer Küçükkurt, M. Önder Artuk, Ömer Elçi, İsmail Akar ve Faruk Kılınç. Denetim Kurulu: Mehmet Abdioğulları, Muammer Türker, Muhittin Yeşilay