Tarihi Lise’den “Kan Ver Afyon” kampanyasına destek

 
Türkiye'nin tarihi liseleri arasında yer alan 126 yıllık geçmişe sahip Afyon Lisesi öğretmenleri, velileri ve mezunları ekim ayında başlatılan "Kan Ver Afyon" kampanyasına destek verdi.

 

Okul Müdürü Turgay Bingül, veliler ve öğretmenler, okul konferans salonunda hazırlanan Türk Kızılay Kan Bağış noktasında kan bağışı kampanyası için bir araya geldi.

Bingül, kan bağışından önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu tarafından düzenlenen ve valilik, belediye başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü ile Afyon Eğitim Vakfı'nın eş güdümünde gerçekleştirilen kampanyaya destek olmak istediklerini söyledi.

Kan bağışının hem sağlık hem de kanın her zaman ihtiyaç olmasından dolayı önemli olduğunu belirten Bingül, şöyle konuştu:

"Kan bağışı sayıları pandeminin de etkisiyle azaldı. Bu kapsamda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına Okul öğretmenleri, velilerimiz, mezunlarımız ile destek vermek istedik. Güzel bir etkinlik oldu. Sabahtan buyana paydaşlarımız kan verdi. Bizlerde biraz sonra kan vererek kampanyaya destek olacağız. Herkesi kan vermeye davet ediyoruz."

Afyon lisesi mezunu ve Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Danışman da, Afyon Lisesi ailesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Okul Müdürü Bingül ile ve Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Danışman, kan bağışında bulundu.