Afyonkarahisar’ın köklü bir geçmişe sahip olan okulu Afyon Lisesi öğrencileri 4 yıllık emeklerinin karşılığını alarak ailelerini ve öğretmenlerini gururlandırdı.

30 Haziran – 1 Temmuz 2018 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonrası sonuçların açıklanması ve Üniversitelere tercihte bulunan öğrencilerin Türkiye’nin güzide okullarına yerleşmesi ile beraber Afyon Lisesinde yüzler gülüyor.

Tarihimiz başarılarla dolu

124 yıllık bir okulun hala mezun vermeye devam ettiğini kaydeden okul Müdürü Turgay Bingül, “Bu okuldan nice ünlü kişiler yetişti. Devletin en üst kademesi olan Cumhurbaşkanlığı makamında iki Afyon Lisesi mezunu Sayın Süleyman Demirel, Sayın Ahmet Necdet Sezer görev yaptı. Mazisi başarılarla dolu bir okuluz. Öyle bir okuldayız ki Afyonkarahisar’da kime sorarsanız sorun ailesinden birisi mutlaka Afyon Lisesi’ne yolu düşmüştür. Öyle bir okuluz ki buram buram tarih kokan, buram buram medeniyet ve başarı kokan bir okuluz. Ben mezun olan Üniversitelere yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyorum, 4 sene boyunca çok büyük özveriyle çalıştılar, başardılar.

Başarı grafiğimiz yükseliyor

Okul Müdürü Turgay Bingül;”Afyon Lisesi olarak her yıl ivmemizi bir kat daha artırıyoruz. Bu sene mezunlarımız arasından yüzde yetmiş arasında Üniversiteye yerleştiler. Aslında bu oran çok daha yüksek fakat bu sene mezun olan ve puanları yüksek pek çok öğrencimiz hedeflerinin farklı olması nedeniyle bu yıl tercihte bulunmadılar. Benim gözlemim bu yıl yerleşen öğrencilerimiz geçen yıllara göre daha başarılı ve popüler yerlere girdiler. Örneğin bir çok Eczacılık, Veterinerlik fakültesi, Diş hekimliği, Endüstri Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Mimarlık gibi bölümler var”

Hedefimiz yüzde doksan beş başarı

“Buda demek oluyor ki Afyon Lisesi gün geçtikçe hızlı bir ivme ile yükselişte olduğunu görüyorum. Gelecek yıl çok daha ümitliyim ama asıl ümidim, hedefimiz Afyon Lisesinin eski günlerine dönmesi dört yıl sonra olacak. Dört yıl sonra bu sene aldığımız öğrencilerle Tıp Fakültelerini ve en önemli Üniversitelerin Mühendislik ve Hukuk fakültelerini kazanan pek çok öğrencimiz olacak. Başarında yüzde doksan, doksan beş olmasını planlıyoruz. Planlamamız o yönde devam ediyor” dedi.

Çocuklarınız emin ellerde

Afyon Lisesi okul Müdürü Turgay Bingül;” Öncelikle şunu ifade etmek isterim Afyon Lisesi bir kültür hazinesidir. Buraya gelen öğrencilerimiz bu sene kazandıklarımız bize gelenler biz kazandık aslında onları bu çocuklarımız dört yıl boyunca Afyon Lisesinin kültürü ile yoğrularak iyi yerlere gidecekler. Velilerimizde şunu ifade etmek istiyorum çocuklarınız emin ellerde bizler onların sahibiyiz inşallah dört sene sonra en iyi yerlere yerleştirmek için tüm öğretmen arkadaşlarımla birlikte bütün gücümüzle çalışıyoruz. Öğretmelerimizde Afyonkarahisar’da bir numara hepside bir birinden yetenekli öğretmenlerimiz. Çocuklarımız için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Üniversitelere yerleşen bütün çocuklarımıza ilerleyen hayatlarında başarılar diliyorum. 2018-2019 Eğitim öğretim yılda inşallah başarı, huzur dolu bir yıl olur” diye ifade etti





TÜRKELİ Gazetesi / Mehmet Başeğmez