AK Parti’nin İl Danışma Meclisi toplantısında Milletvekili Halil Ürün’ün konuşması damga vurdu. Ürün’ün toplantıya damgasını vuran sözleri şöyle… 2012 NÜFUS SAYIMI
ESAS ALINABİLİR
Büyükşehir Yasa Tasarısı Meclis’ten geçtiğinde Afyonkarahisar’da 50 belediyenin kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu hatırlatan Ürün, “Nüfusu 2 binin altında olan beldelerin kapatılması gündemde. Taslakta 2011 yılının sonundaki nüfus sayımının esas alınacağı yazıyor. Ama belki bunu 2012′nin sonundaki nüfus sayımı olarak değiştirebiliriz. Komisyonlarda veya Genel Kurul’da yasa tasarılarının çok değiştiğini gördük” ifadelerini kullandı.
ORTAK BÜYÜKŞEHİR ÖNERİSİ
Afyonkarahisar’ın büyükşehir olup olmaması konusunda yerel basın kuruluşlarında bir tartışma yaşandığına dikkat çeken Ürün, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve milletvekili olarak kendisinin çeşitli defalar bu konuyu gündeme getirdiklerini kaydetti. Ürün, Zafer Havaalanı’nın yapılacağı yere bir vilayet binası ve büyükşehir belediyesi kurulup Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ın birleşmesini de önerdiğini hatırlatarak, Kütahya’nın Afyonkarahisar’ı istemediğini, Uşak’ı istediğini söyledi.