Afyon Klasik Müzik Festivali ve Jazz Festivali, koronavirüs tedbirleri nedeniyle ertelendi..  Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali ve Jazz Festivali Haziran ayına ertelendi



Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Jazz Derneği Başkan Yardımcısı Sinan Millik, bu yılki Klasik Müzik Festivali ve Caz Müzik Festivali'nin Haziran ayına ertelendiğini açıkladı.

Afyonkarahisar Valiliği ve Belediye öncülüğünde, Hüseyin Başkadem'in kuratörlüğünde bu yıl 20'inci kez gerçekleştirilecek olan Afyonkarahisar Jazz Müzik Festivali ile Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali hazırlıklarının tüm hızıyla sürdürüldüğü sırada dünya genelinde korona virüs krizi yaşandığını belirten Sinan Millik, "Her iki festivalimize hem Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz, hem Belediye Başkanız Mehmet Zeybek büyük destek sağladılar. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürerken, hepimizi endişeye sevk eden kronovirüs krizi başladı. Bu durumda toplum sağlığını göz önünde bulunduran Sayın Valimiz ve Başkanımız organizasyonun Nisan ayında yapılmasının uygun olmayacağını belirttiler. Bizler de değerli yöneticilerimizin görüşlerine hak vererek her iki festivalimizi de erteleme kararı aldık. Afyonkarahisar Jazz Müzik Festivali ve Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivallarimizi Haziran ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Haziran ayın içerisinde düzenlenmesi planlanan Afyonkarahisar Gastronomi Festivali ile uyumlu bir hale getirmeye çalıştığımız festivallerimiz aracılığıyla ilimizin tanıtımına önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Umuyoruz ki dünyayı sarsan korona virüsünün etkisi geçecek ve hem Gastronomi Festivali, hem Klasik Müzik Festivali, hem de Jazz Müzik Festivallerimiz ile hem Afyonkarahisarımızda çok sayıda konuk ağırlayacağız, hem de termal turizmde büyük hareketlilik sağlayacağız. Bugünkü havanın tam tersi bir atmosferde festivallerimizi düzenleyeceğimizi umud ediyoruz" dedi.