Türk Kızılay Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Yakın, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Albayrak ve Genç Kızılay Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ali Özer, Afyon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Kızılay’ın Afyonkarahisar’daki çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundular.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri


Türk Kızılay Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Yakın, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Albayrak ve Genç Kızılay Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ali Özer, Afyon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Kızılay’ın Afyonkarahisar’daki çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundular.
MOBİL AŞEVİNİ İLİMEZ KAZANDIRDIK
3 yıllık görev süresinin 1 yılını geride bıraktıklarını, bu süre zarfında Kızılay yönetiminde yer alan toplumda kabul görmüş, sosyal yardım işleriyle gönüllü olarak iştigal eden isimlerle Kızılay’ın Afyonkarahisar’daki faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Kızılay Afyon İl Başkanı Mehmet Yakın, “Kızılayımız herkesin bildiği gibi köklü, asırlık bir çınar. İnsana doğrudan dokunan bir yardım kuruluşu. Afyonkarahisar’da da Kızılayımızın faaliyetlerini hız kesmeden sürdürmeye çalışıyoruz” dedi. Kızılay’ın afet hazırlıkları ve sosyal yardım çalışmalarının rutin bir şekilde devam ettirildiğine dikkat çeken Kızılay Başkanı Mehmet Yakın, “İzmir’de yaşanan afette 25 kişilik ekibimizle oradaki çalışmalarda yer aldık ve alnımızın akıyla geri döndük. O çalışmalar sırasında Afyonkarahisarımıza bir mobil aşevi gerekliliğini fark ederek, bu yönde çalışmalar yaptık ve mobil aşevimizi Kızılay Afyon teşkilatına kazandırdık. Ramazan ayında mobil aşevimizle hemşehrilerimize hizmet verdik” dedi.
GİYİM MAĞAZAMIZ İLE HER AY 200 KİŞİYİ GİYDİRİYORUZ
Kızılay’ın Uzunçarşı’daki binasının 3’üncü katında giyim mağazası oluşturduklarını anlatan Yakın, “Yeni mağazamız sayesinde her ay 200 kişiyi kullanılmamış elbiselerle giydiriyoruz” dedi. Gıda kolisi dağıtımında şube binasından dağıtımı bitirdiklerini, insanları rencide etmemek adına kapı kapı dolaşarak gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Kızılay Başkanı Mehmet Yakın, “Şubemize yardım için müracaatı bulunan 2700 kişi var. Bunların 1700 kadarı düzenli yardıma muhtaç kişiler. Hepsinin durumun hassas bir şekilde inceleyerek yardıma ihtiyaçları olup olmadığını belirliyoruz. 70 kadar da özel ihtimam gösterdiğimiz kardeşimiz var. Genellikle öksüz ve yetim ailelerden oluşan bu 70 kardeşimize aylık nakdi yardımda da bulunuyoruz. Yalnız yaşayan hanım kardeşlerimize Kadın Kollarımız tarafından yardımlar ulaştırılıyor” dedi.
GENÇLERİMİZ VE KADINLARIMIZ YOĞUN ÇALIŞIYOR
Kızılay Gençlik Kolları’nı oluşturan Genç Kızılay’ın 1500 kadar gönüllüsü bulunduğunu belirten Genç Kızılay Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ali Özer ise, “Her iki üniversitemizde de genç kardeşlerimizde Kızılay bilinci oluşturmaya, yeni gönülleler kazanmaya çalışıyoruz. Okullarımızı ziyaret ederek Kızılay farkındalığını artırmaya, çocuklarımıza yardım bilincini aşılamaya çalışıyoruz” dedi.
Kadın Kültür Evleri’nde Kızılaycılık ve ilk yardım eğitimlerine devam ettiklerini belirten İl Başkan Yardımcısı Mehmet Albayrak ise, “Afyonkarahisar sosyal yardım dağıtımında hassas bir il. Diğer yardım derneklerimiz ve resmi kurumlarımızla irtibat halinde mükerrer yardım dağıtımına engel olmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken ihtiyacı olan bir kişinin yardım alamadan geri dönmesindense, bazı kişilerin çift almasına göz yumar bir hassasiyetimiz var. Hedefimiz ihtiyaç sahibi her kimse yardıma ulaşmadan geri dönmemesini sağlamaktır” dedi.
Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ile yönetim kurulu üyeleri İsmail Akar, Ömer Elçi, Hakan Dilek ve Faruk Kılınç Afyonkarahisarlı tüm basın mensuplarının Kızılay çalışmalarında gönüllü olarak yardımcı olmaya hazır olduklarını bildirdiler.