Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığının Ramazan pidesiyle ilgili basın açıklaması...



 

2019 yılı Ramazan ayında uygulanan, Ramazan Pidesi, Kebaplık ve Sade Pide Fiyat Tarifeleri 2020 yılı Ramazan ayında da aynı şekli ile geçerli olacaktır.

 

İçişleri Bakanlığınca 81 İl Valiliği'ne Koronavirüs ile Mücadelede Ramazan Tedbirleri konulu genelgesi gereğİ



1- Ramazan Pidesi Satışı İftardan 2 Saat Önce Sona Erecek Ramazan pidesi ve ekmek satışı ile ilgili olarak; Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaşı riskinin önlenmesi amacıyla fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımı (yumurtalı, susamlı, katkılı vb. pide) iftardan 2 saat önce sonlandırılacak, iftar saatlerinden sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemleri devam edecektir.



2- Ramazan ayını ve Bayramı fırsat bilerek fahiş fiyat uygulaması yapan firma/işletmelere yönelik denetimler arttırılacak ve gerekli adli/idari işlemler ivedilikle yapılacaktır. Alınan kararlara uymayan işyerleri ve vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacaktır.

                                                                                                                                       



Kebaplık Pide Hamuru                          (180 gr)
2.00 ₺


Pişmiş Sade Düz Pide                             (300 gr)
2.50 ₺


Yumurtalı Susamlı Ramazan Pidesi     (250 gr)
SERBEST



           

 

 

           

     

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı