Afyon Eğitim Vakfı, Afyonkarahisarlı ihtiyaç sahibi gençlere daha çok imkân sağlamak için başlattığı hamlede ilerleme kaydediyor.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyon Eğitim Vakfı, Afyonkarahisarlı ihtiyaç sahibi gençlere daha çok imkân sağlamak için başlattığı hamlede ilerleme kaydediyor. Vakfın Türk Eğitim Derneği Koleji'nin bulunduğu arsayı satın almak için sürdürdüğü kampanya çerçevesinde İstanbul'da bir toplantı yapıldı.

 

Türk Eğitim Derneği Koleji'nin bulunduğu arazinin 4706 sayılı Yasayla sağlanan imkan ile değerinin yarı fiyatına Afyon Eğitim Vakfı'na kazandırılması kapsamında destek olmak amacıyla Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İstanbul'da yaşayan Afyonkarahisar'lı işadamlarıyla bir araya geldiler.

 

Ev sahipliğini Afyon Eğitim Vakfı kurucularından Orhan Yavuz'un yaptığı toplantıya işadamları Ahmet Bozokluoğlu, Suat Sarısoy, Hulusi Gürsoy, Mustafa Mühsürler, Metin Balıbey, Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koçak, Vakfın Yeminli Mali Müşaviri Kamil Ay, Yönetim Kurulu Üyesi Musa Bursalı, İntersteno Türkiye Temsilcisi ve Evkur Finansman Genel Müdürü Seçkin Köse, Emekli Albay İsmail Özdilek ve Vakıf Bursiyer Öğrencisi Mehmet Ünal katıldılar.

 

Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Diker’in Vakıf ile ilgili sunumunun yapılmasından sonra Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser yönetime geldikleri tarihten sonra burs verilen öğrenci sayısının üç kat arttığını belirterek çalışmaları ve gelecekte yapmak istediklerini anlattı.

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Afyon Eğitim Vakfı İkinci Başkanı Burhanettin Çoban’da söz konusu arsanın Vakfa kazandırılmasının önemini vurgulayarak, bu sayede okurken maddi sıkıntı çeken Afyonlu öğrencilere sürekli bir gelir kaynağı olacağını söyledi.

 

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’da yaptığı konuşmada; “Her şeyden önce eğitime önem verilmesi gerekmektedir. Yoğun programına rağmen burada bulunmak istediğini ve her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da her zaman destek olacaklarını belirtirken işadamlarının da bu konuya gösterdikleri hassasiyetten çok mutlu olduğunu söyledi.

 

Toplantıya ev sahipliği yapan işadamı Orhan Yavuz 1945 yılında İstanbul’da öğrenci iken "Afyon Okutma ve Yardım Cemiyeti" tarafından Afyonlu öğrencilere yapılacak öğrenci yurdu için düzenlenen toplantıya davet edilişini, bu öğrenci yurdunun yıkılmasından sonra bu yurdun küllerinden yurtta kalan öğrenciler tarafından Afyon Eğitim Vakfı'nın kurulduğunu, şu anda burada bulunan işadamlarının tamamının bu yurtta kaldığını, bugünkü toplantının 1945 yılındaki tarihi toplantıdan sonraki ikinci tarihi toplantı olduğunu söyledi.

 

Katılımcılar sırayla söz alarak maddi manevi her türlü yardıma seve seve hazır olduklarını belirtirken toplantı şilt takdim töreniyle sona erdi.