Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ender KARAASLAN'ın basın açıklaması...

"Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü önümüzdeki hafta eğitim emekçilerinin maaş / promosyon anlaşmasını yapmak üzere masaya oturacaktır.

Kamuoyunun gözü önünde ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi gereken promosyon anlaşmasının yine eğitim çalışanlarının haberi olmadan, bir oldu bittiyle tamamlanmasından endişe ediyoruz.

Eğitim emekçilerinin hangi bankaların görüşmeye katıldığını, hangi bankaların hangi teklifleri sunduğunu ve hangi bankanın hangi şartlarda tercih edileceğini bilmeye, kendi parasını değerlendirecek olan bankayı belirlemeye hakları vardır.

Ekonomik şartların eğitim emekçilerini zorladığı bu günlerde yapılacak promosyon anlaşmasının önemi bir kat daha artmıştır. Aldığı maaş zammını kötü giden ekonomiye kaptıran eğitim emekçileri hak ettikleri bir anlaşma talep etmektedir. Her gün akaryakıta, elektriğe, doğalgaza, yağa, una, tuza, iğneden ipliğe gelen zamlarla mücadele eden eğitim emekçileri mağdur edilmemelidir.

Kurumlarda bu konu yüksek sesle konuşulmaktadır. Çalışanlar, bankalarla Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim emekçilerini çok da ilgilendirmeyen bazı konularda anlaşma yapılacağı, buna karşılık düşük bir rakama imza atılacağı kaygısını taşımaktadır.

Endişemiz, anlaşmanın sadece yetkili sendika ile kapalı kapılar ardında oldu bittiye getirilip, yine hak edilmeyen bir rakama imza atılmasıdır. Milli Eğitim Müdürlüğü konunun muhatabı olan tüm kesimleri kapsayacak şekilde tüm sendikaları sürece dahil etmeli, teklifler eğitim çalışanlarına duyurulmalı ve oluşacak genel tercihe göre karar verilmeli, süreç şeffaf bir şekilde yürütülmelidir. 
           
Eğitim Sen olarak yapılacak anlaşmaya dair tüm süreçleri takip edeceğiz. Yapılacak anlaşmanın şartlarını, kimin neye imza attığını tüm eğitim emekçilerinin öğrenmesi için gerekli girişimlerde ‌bulunacağız. Bu sürecin  eğitim emekçileri aleyhine sonuçlanması durumunda ise demokratik tepkimizi göstermekten çekinmeyeceğiz..."