Eğitim Sen Afyonkarahisar Şubesi, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne karne verdi.

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

Eğitim Sen Afyonkarahisar Şubesi, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne karne verdi.

Konuyla ilgili olrak Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ender KARAASLAN'ın açıklaması:


17 Haziran Cuma günü 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı sona eriyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de öğrencilerimiz karnelerini alacaklar. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.
Eğitim emekçileri olarak istedik ki Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü de karnesini alsın, durumunu görsün.

81 İLDEN 52. OLDUK!
YÖK'ün 2021 YKS (üniversite sınavı) raporunda başarı sıralamasında yakın illerden Ankara 1., Eskişehir 2., Konya 9., Burdur 12., Uşak 15., Isparta 22., Kütahya 37. olmuşken, ancak 52. olabilen Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü değerlendirirken fazla yorulmadık.

TÜRKÇE
İl MEM'i Türkçe'den maalesef çok başarılı bulamadık. Güzel dilimizin kırıcı bir şekilde kullandığına defalarca şahit olduk. Öğretmenleri "Üzerine düşen görevi yapmakta aciz davranan" diyerek aciz olmakla, bazı sendikaları “fitnecilik ve cahillikle” suçlayan MEM maalesef bizden geçer not alamadı.

MATEMATİK
Matematikte de pek parlak bulmadık MEM'i... Öğretmenlerin hak edilmiş ek ders ödemelerini günlerce hesaplayamayan MEM, bu ödemeyi yaklaşık 10 günlük gecikme ile yapabilmişti. Görülüyor ki hesap kitap işlerinde de bir sıkıntı var.

SOSYAL BİLGİLER
İl MEM ilimizdeki eğitimin gelişmesi adına somut herhangi bir proje ortaya koyamadığı veya gerçekleştirdiği projelerden başarılı sonuçlar alamadığı için maalesef bu dersten de geçemiyor. Kâğıt üzerinde kalan, çocuklara dokunmayan projelerin, vakıflarla yapılan protokollerin bir yararı olmadığı bir kez daha görülüyor. “Geliştirilmeli” diyoruz.

GÖRSEL SANATLAR - MÜZİK
Sanata bakışı ile bizi üzen MEM'in, sanatsal faaliyetlerle pek ilgilenmediğini görüyoruz. MEM'in tüm yıl boyunca belirli günler ve haftalar yarışmaları dışında öğrencilerin gelişimine katkı sunacak ciddi sanatsal bir faaliyet yürütmediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Görsel Sanatlar faaliyetlerini sadece yarışmalardan ibaret gören, müziğe bakışı mesafeli olan MEM’in ilimizdeki etkinliklerdeki ilgisiz tutumu bizleri üzmeye devam ediyor ve kesinlikle “Geliştirilmeli” alıyor…
Peki davranışlar ne durumda?

OKUL KÜLTÜRÜNE UYUM
MEM, okul kültürüne uyum davranışından "Geliştirilmeli" alıyor. Kurumlarda eğitim emekçilerinin sorunlarını dinlemek, dinlediği sorunları çözmek için adım atmayan MEM kurum kültürünü hayata geçirememiş görünüyor.

ÖZ BAKIM
Öz bakımdan "Çok İyi" alıyor MEM... Okulların boya, malzeme, bakım - onarım vb. ihtiyaçları olmasına rağmen yeni müdürlük binasına geçen ve muhtemelen itibardan tasarruf olmaz diye düşünen MEM bu davranışta yüzümüzü güldürüyor!!!

SOSYAL FAALİYETLERE KATILIM
İl MEM bu davranıştan da "Çok İyi" alıyor. Tarafsız İl Milli Eğitim görevlileri "bazı" sendikaların etkinlik, açılış ve toplantılarından eksik olmayarak sosyal yönünün gücünü bir kez daha ortaya koyuyor. Çok çok iyi…

TAKIM ÇALIŞMASI VE SORUMLULUK
Kurumlardaki idarecilerin belirlenmesi, soruşturmalar, tayin dönemleri vb. süreçlerde oluşturduğu komisyonlar tam performans sergiliyor. Buradan da alkışı hak ediyor İl MEM.

ÇÖZÜM ODAKLI OLMA
İl MEM'in, eğitim emekçilerinin şu sorunu vardı, çözdük dediğine şahit olmadığımız için maalesef bu davranıştan "Geliştirilmeli" alıyor müdürlük.

SONUÇ
Davranışlar maalesef MEM'i kurtarmaya yetmiyor.
Eğitimin öğrenci, öğretmen, veli, idare, sivil toplum ve diğer paydaşlarla bir bütün olduğu gerçeği ortadayken bu süreci "aman ağzımızın tadı bozulmasın" diyerek yürütmeye çalışmak maalesef başarı getirmemektedir.
Eğitim, bilimsel süreçler bütünüdür.
Eğitim, adaletli olmayı gerektirir.
Eğitim, şeffaflık ister.
Aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek doğru bir iş değildir. Çok başarılıyız, her şey yolunda derken başarı tabloları gerçekleri acımasızca ifade eder bazen.
Tatilde öğrencilerimize önerdiğimiz gibi eğitimde söz sahibi olan herkesi de önce dinlenmeye, sonra biraz düşünmeye, daha sonra da çalışmaya davet ediyoruz. İyi tatiller.