CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün basın açıklaması:

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün basın açıklaması:





AFYON DEVLET HASTANESİNİN TEMELİNDEN 1 GÜNDE KAÇ TON SU ÇEKİYORSUNUZ?



Akp’li vekil Yurdunuseven, geçtiğimiz hafta sonu Şuhut’ta yaptığı bir açıklamada, “o bu  toprakların evladı, burada yetişmiş Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 1000 günde 1000 gölet yaptı. Sadece ilimize onlarca baraj ve köprüler yaptı. İstanbul’un su sorununu çözdü. Bir yanda Cumhurbaşkanımız ve mesai arkadaşı Veysel Eroğlu, diğer yanda ise çeşme açıp gündem olan Kemal Kılıçdaroğlu. Arasındaki dağlar kadar farkı milletimizin takdirine bırakıyoruz” demiş.



Sayın Kılıçdaroğlu “çeşme” açılışı yapmadı ama çeşmeden su geliyor mu diye eğilip musluğu açıp-kapatmasını dahi gündem yapan bir iktidar partisi ve ortağı var. Sürekli söylüyoruz; artık gündem yaratamıyorlar. Üretme kabızı olmuşlar, üretemiyorlar. Tıkandılar. Çünkü hamasetle siyaset de bir yere kadar.



Biz, ülkemizin yararına 1 çivi çakandan Allah razı olsun diyoruz. Ancak yapılan işlere baktığımızda, yap-boz tahtasına dönmüş olduğunu görüyoruz. Yapılan duble yollar defalarca tamir oluyor, olmadı yeni baştan yapılıyor. Attıkları inşaatların temelleri çürüyor, yarım kalıyor. Yol yapımına başlanıyor, müteahhit kaçıyor, yarım bırakılıyor.  Cezasını hep halk çekiyor. Faturasını halk ödüyor.



1000 günde 1000 gölet yaptık diye övünenler; göletleri bari hakkıyla yapsalardı. Her biri ya gövdeden, ya da yandan patlamış su kaçırıyor. Akdeğirmen barajından kaçan suyun hesabını veremiyorlar. Bu su nereye gidiyor? Akarçay’a.. Çay barajı bitirilemedi, yarım bırakılmış, öylece duruyor.



Afyon Devlet Hastanesinin temelini sürekli olarak su bastığı, motopomplarla sürekli su çekildiği söyleniyor. Koskoca hastanenin temeli çürüyor. “Oraya hastane yapılmaz” diyen, rapor veren, uyaran bilim insanlarını dinlemediniz, yaptınız.  Sonuç ortada..

Bu durum tıpkı iktidar ve ortağının mevcut durumuna benziyor.

Artık dikiş tutmuyor.



İktidar ortağına ise söylenecek çok şey var ama değer mi? Değmez.

Pandemi süresince halkı doğru bilgilendiren Türk Tabipler Birliği’nin yaptığı açıklamalar  işlerine gelmeyince kapatılması gerektiğinden söz ediyorlardı. Sonra sağlık bakanlığının açıklamalarının doğru olmadığı ortaya çıkınca çark edip ancak  iftira atmakla yetindiler.



Hani güzel bir söz vardır, sırası  gelmişken hatırlatmak isterim;

“Gerçeklerin er ya da geç, bir gün mutlaka ortaya çakmak gibi bir huyu vardır”.

Biz halkız, her şeyin farkındayız, olan biteni görüyoruz.

Günü geldiğince de sandıkta gereğini yapacağız.



Yalçın Görgöz

CHP İl Başkanı