Deva Partisi Afyonkarahisar Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Şevket Kurt, zehir zemberek bir açıklama yaparak partiden ve partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Gözden kaçırmayın

“Kadın eli değecek diyenler kadınları okullara sokmuyorlardı”“Kadın eli değecek diyenler kadınları okullara sokmuyorlardı”

Deva Partisi Afyonkarahisar Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Şevket Kurt, zehir zemberek bir açıklama yaparak partiden ve partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

İŞTE O AÇIKLAMA!..

"24.07.2020 tarihinde Deva Partisi Afyonkarahisar teşkilatında kurucu üye olarak görevlendirildim. Partiye girmeden önce bize vaat edilen ve parti tüzüğünde de düzenlenen değerler vardı: demokratik bir siyasi parti ortamının sağlanması, liyakatin parti içerisinde gözetilmesi, ülkenin kurucu değerlerini korumak ve kollamak gibi sıraladığım değerlerin uygulamada tatbik edilmediğini büyük bir üzüntüyle görmüş bulunmaktayım. Partide görevlendirildiğim tarihten bu yana kadar sıraladığım değerleri ve vatandaşlarımızın isteklerini partide uygulamaya çalıştık. Fakat Afyonkarahisar teşkilatının içerisinde bulunduğu koşullardan ötürü savunduğumuz değerleri Afyonkarahisar teşkilatında uygulamak konusunda başarısız olduk. 

Çünkü;
1.Afyonkarahisar il başkanı eşinden kaynaklanan torpille ilgili makama getirilmiştir. Ali Babacan’ın akrabasıdır. Bunu sonradan öğrenmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum. Her ne kadar yeni kurulan bir teşkilatta güven önemli bir kaide olsa dahi parti tüzüğünde yer alan değerler bizim için her şeyin üstündedir.

2.Afyonkarahisar İl Başkanı, Teşkilat Yönetimi ve denetimini sağlamak hususunda bir yönetme liyakatine sahip değildir. Partinin bu zamana kadar çoğu ilçede teşkilatlanamamasının ve henüz il kongresi yapamamasının, ilçelerden de yalnızca birinde kongre yapabilmesinin yegâne sebebi budur. İddia edildiği gibi teknokrat bir anlayışla iş ehline verilmemektedir. 

3.Afyonkarahisar İl Teşkilatında, yeni kurulan bir teşkilat olmasına rağmen herkesin fikirlerine özgürce dile getirebildiği demokratik bir ortam mevcut değildir. Fikirlerin çarpışmasından hakikat doğar şiarı ne yazık ki il Teşkilatının hayal dünyasında yok edilmektedir.

4.Afyonkarahisar İl Teşkilatında diğer siyasi partilerin kripto unsularından ve Afyonkarahisar’ın elitist-zengin ailelerinden meydana gelmiş bir ekip mevcuttur. Bunlar birbirlerine sargındır, iddia edildiği gibi iyi ve ehil insanların siyasete kazandırılması gibi bir dertleri mevcut değildir. Parti tüzüğünde savunulduğu gibi gençlerin ve halkın geniş kesiminin teşkilat içerisinde söz hakkı yoktur. Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı görevinden alındıktan ve teşkilat WhatsApp grubundan çıkarıldıktan sonra yeni bir WhatsApp grubu kurulmuş, önceki gruptan ayrılanlar bu gruba alınmış, bir kısım İl Yönetim Üyeleri bu gruba dahil edilmemiş ya da sonradan dahil edilmiştir. Görevden alınan kişinin herhangi bir yetkisi olmamasına rağmen teşkilat özelindeki toplantılara katılmaya devam etmiştir. 

5.Afyonkarahisar İl Teşkilatı belirttiğimiz ve bize yakışanı yaparak belirtmekten kaçındığımız fazlası olmasına rağmen, yakın zamanda gelen bölge koordinatörü tarafından da usulüne uygun bir şekilde denetlenmemiştir. Bölge Koordinatörü olarak gönderilen parti temsilcisi, partiden ayrılanların neden ayrıldığını sorgulamamış, ildeki sorunları adeta görmezden gelmiştir. Parti teşkilatı içinde şimdiye kadar yer almış hatta ayrılmış herkes önyargı gözetilmeden dinlenilerek söyledikleri her şey rapor edilmeli ve Genel Merkeze iletilmesi gerekirken, kendi kendilerini kandırma yoluna gidilmiştir. 

6.Tüzükte de yer alan siyaset anlayışı yani ideolojiler üstünden değil de fikirler ve projeler üzerinden siyaset yapma istenci ne yazık ki il teşkilatı içerisinde yerine getirilmemektedir. Ayrıca teşkilat ile halk arasında büyük bir kopukluk mevcuttur. 

Ne yazık ki bu sorunların düzelebileceği inancıyla bugüne kadar parti içerisinde mücadele etmeye çalıştım. Fakat mevcut durum görüldüğünde Deva Partisinin Afyonkarahisar Teşkilatının ölü olarak doğduğu açıktır. Şimdiye kadar eleştirdiğim şeylerin bir parçası haline gelmemek ve parti tüzüğünde de yer alan savunduğum değerlere ihanet etmemek adına bugün itibariyle Deva Partisi Afyonkarahisar İl Yönetimindeki görevimden, parti üyeliğinden ve şahsıma verilmiş kurucu üyelik görevinden istifa ediyorum. 

Kamuoyuna saygılarımla."