Afyonkarahisar’da dün Yağan yılın ilk karın ardından kent beyaza büründü. Kar kalınlığının 5 santimetreye vardığı kentte, kar park ve bahçelerde ise kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.
Afyonkarahisar’da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden kar yağışı, bugün sabah yerini Güneşli havaya bıraktı. Dün akşam sabah saatlerinde Yağan kar, bugün sabah buzlanmayı da beraberinde getirirken, araçlar ve Yayalar zaman zaman trafikte ilerlemekte zorluk çekti. Buzlanmaya bağlı olarak çok sayıda maddi hasarlı kazanın meydana geldiği bildirilen kentte, gece boyunca Afyonkarahisar Belediyesi ve karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmaları yaptıkları aktarıldı.
Karlı havanın ardından bugün güneşin yüzünü gösterdiği Afyonkarahisar’da belediye ekipleri, vatandaşların yürümekte zorluk çektikleri kaldırımlarda buz kırma çalışmaları da yaptı. Soğuk havanın etkisi ile kentteki bazı çeşmelerin buz tuttukları ve binaların çatılarından buzların sarktıkları gözlendi.
KENTTE SICAKLIK EKSİ 3 DERECEYE KADAR DÜŞTÜ
Beyaz örtünün, ağaçlar ve çiçeklerle kartpostallık görüntüler oluşturduğu Anıtpark ise fotoğraf meraklıları ile doldu taştı.
Kentte Yağan kar ise en çok çocuklara yaradı. Parkların, oyun alanlarının bom boş olduğu kentte, çocuklar sokak aralarında ellerine geçirdikleri naylon ve teneke parçaları ile kaymanın tadını çıkardılar.
Öte yandan, Afyonkarahisar Meteoroloji 5.Bölge Müdürü Ekrem Alaçam, sıcaklığın eksi 1 derece olduğu kentte, bugün kar yağışı beklenmediğini havanın parçalı bulutlu olduğunu söyledi. Alaçam, 10 Aralık Salı günü içinde kar yağışının beklendiğini kaydetti.
Vatandaşlar ise yağın karın kendilerini çok sevindirdiğini söylediler.