Araştırmacı Yazar Hasan Özpınar’ın kaleme aldığı Afyonkarahisar’da Kameranın 100 Yılı adlı eserin tanıtım etkinliği ve belgesel gösterimine katılan Vali Mustafa Tutulmaz, kitabın ortaya çıkmasında emeği ve katkıları olan herkese teşekkür etti.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

Araştırmacı Yazar Hasan Özpınar’ın kaleme aldığı Afyonkarahisar’da Kameranın 100 Yılı adlı eserin tanıtım etkinliği ve belgesel gösterimine katılan Vali Mustafa Tutulmaz, kitabın ortaya çıkmasında emeği ve katkıları olan herkese teşekkür etti.

Afyonkarahisar’ın Türk sinema tarihindeki yeri ve önemini anlatan, Atatürk’ün ziyaretleri, şehirde çekilen filmler, belgeseller Araştırmacı Yazar Hasan Özpınar’ın kalemiyle satırlara taşındı ve kitaplaştı. Öğretim Görevlisi Hakan Yılmaz’da araştırmaya destek olarak kitabın belgesel filmini hazırladı.

Valiliğimizin kültür hizmeti olarak yayımlanan ve okuyucuları ile buluşan Afyonkarahisar’da Kameranın 100 Yılı adlı kitabın tanıtımı ve belgesel film gösterimi Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyelerinin katılımıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.





Etkinlikte konuşan ve kitabın Afyonkarahisar’ın kültür zenginliğine katkısına değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Tarihi derinliği olan ilimize bir artı sayfa daha katmış olacağız. Hasan Özpınar bana bu dosyayı getirdiğinde bir çırpıda hemen yarım saatlik bölümünü izledik. Afyonkarahisar’ın hem tarihi ve insan dokusunu hem de çevreyi bir tarih silsilesi içerisinde değişimi görebiliyoruz. Kısa sürede 100 yılı izlemiş oluyorsunuz. Burada çok güzel bir film platosu var. Tarihi konaklar, Eber Gölü, Frigya Vadisi doğal platolar. Bu platoların keşfedilmesi gerekiyor. Birkaç film oldu Sinan Çetin’in İstasyon adlı filmi çekildi. 28 Şubat’ta vizyona girecek olan Geçerken Uğradım filmi tamamen Afyon’da çekildi. Afyonkarahisar’ın değerlerinin ortaya çıkarılması için yapılan bir film. Bu filme de destek olmalıyız. Tüm geliri Afyon Eğitim Vakfı’na aktarılacaktır. Ben Hasan Özpınar beye teşekkür etmek istiyorum. İlimizin medarı iftiharıdır. Araştırmaları ile ilimize önemli katkı sağlıyor. Bu kitaplar emek isteyen uzun süreli araştırmalar ile ortaya çıkabilecek eserler. Afyon’a olan borcunu bir şekilde ödemiş oluyor. Bizlerde her zaman onun arkasındayız. Kitabın ve belgeselim hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından belgesel filmin gösterimi yapıldı. Etkinlik sonunda katılımcılara kitabın dağıtımı yapıldı.