Milli Eğitim Bakanlığı özel yetenekli çocuklar için Afyonkarahisar'da okul açacak. Okulun yapılacağı arsanın tahsisi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Müjde ise AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu verdi.

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

Milli Eğitim Bakanlığı özel yetenekli çocuklar için Afyonkarahisar'da okul açacak. Okulun yapılacağı arsanın tahsisi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Müjde ise AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu verdi.

 

 Üstün yetenekli çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığı Afyonkarahisar’da harekete geçti. Bakanlık Afyonkarahisar'da özel yetenekli çocukların eğitim göreceği bir okul için ilk adımı attı. Bunun duyurusunu da AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Veysel Eroğlu verdi.

 

 İncelemelerde bulundular

Milletvekili Eroğlu okulun yapılacağı alanı ziyaret ederek projesi üzerinde incelemelerde bulundu. Eroğlu'na AK Parti il başkan yardımcıları Selcen Hıdıroğlu ve İbrahim Eroğlu ve Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş da eşlik etti.

 

“Uzun süredir düşündüğümüz bir projeydi”

Burada bir konuşma yapan Milletvekili Eroğlu, “Afyonkarahisar olarak büyük bir projemiz vardı. Bu proje özel kabiliyetli zeki yani IQ'su 150-160'tan daha fazla olan çocuklar için özel bir okul yaptıralım diye düşündük. Daha önceki Valimiz Gökmen Çiçek zamanında bu konuda defalarca toplantı yaptık, hatta İl Genel Meclis Başkanımız Burhanettin Çoban ile birlikte acaba neresi olabilir diye önce yer gerekiyordu. Bu konuda sağ olsun Erkmen belediye başkanımızla birlikte buradaki alanı tespit ettik. Burası bu konu için çok iyi bir yer. Arkasında da yeşil alan olarak kullanılabilecek bir yerimiz daha var. Burada da spor tesisleri kurulabilir. Bu alanla ilgili Çevre Ve Şehircilik Bakanımız buranın Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisi için gerekli müsaadeyi verdi. Bu proje tamamen bir önceki valimiz ve yeni valimizle birlikte ekip halinde yaptığımız çalışmalar neticesinde ortaya çıktı. İnşallah burada hayırsever kardeşlerimizle Milli Eğitim Bakanımızın, Valiliğimizin, Erkmen Belediye Başkanımızın, AK Parti il başkanlığımızın destekleri ile burada Türkiye'nin ihtiyacı olan çocukların 6 yaşından başlayarak özel bir eğitimden geçirilmesi konusunda bir çalışma yapılacak. Dünyadaki bütün keşifler ve icatlar bu çocuklar sayesinde olmuştur. Japonya'da Amerika Birleşik Devletleri'nde bu asırlardır bu eğitim devam ediyor. Bizde Osmanlı zamanında Enderun okulları vardı. Özellikle en zeki çocuklar toplanır bunlar çeşitli maksatlar için ilim adamı olarak hazırlanırdı. Büyük çalışmalar onlar sayesinde yapılırdı” dedi.

 

 “Afyonkarahisar bu konuda merkez olsun istiyoruz”

 “Afyonkarahisar'ın bu konuda merkez olmasına arzu ediyoruz” diyen Eroğlu sözlerine şöyle devam etti; İnşallah bu konuda bizim için de güzel bir müjde oldu. Ben bu konuda destek veren Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, Milli Emlak Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. İnşallah bu seferberlik ile birlikte el birliği ile bu okulu kurmak için çalışma yapacağız. Şu anda bu konuda bir mevzuat eksikliği var. Bununla ilgili Milli Eğitim camiasında bu işi bilen insanlarla bir çalışma yapıldı. Mevzuat çalışması yapıldı, inşallah onu da yakında gerekirse bakanlığa veya meclise sevk edeceğiz. Bu okullar Türkiye genelinde çok kısıtlı olan okullar. Yani bugün Bilim Sanat merkezi adı altında bir okul var fakat sadece merkezi açmak yetmiyor. Bunların hocaları öğretmenleri çok özel olması lazım. Bir de kanun çıkarılması gerekiyor çünkü kanun şu bakımından gerekli; Bu çocuklar gerekirse 11 - 12 yaşında üniversiteyi bitirecek çocuklar. Bu çocuklar eğer tatmin edilir bir vaziyette ilerleyemezlerse 8-10 yaşlarında bu zekayı kaybediyorlar.