Afyonkarahisar'daki ana caddelerdeki trafik keşmekeşliği ve denetimsizlik vatandaşı canından bezdiriyor.

Gözden kaçırmayın

Afyonlu asker, trafik kazasında vefat ettiAfyonlu asker, trafik kazasında vefat etti

Afyonkarahisar'daki ana caddelerdeki trafik keşmekeşliği ve denetimsizlik vatandaşı canından bezdiriyor.

Afyonkarahisar Merkezin, ana damarları olan Kurtuluş Caddesi, Bankalar Caddesi, Uzun Çarşı ve Ambar Yolundaki trafik keşmekeşliğinin nedeni, trafik yoğnuluğu değil kurallara uyulmaması ve denetim yapılmaması olarak görülüyor.

İmaret Camii karşısındaki durakların sürekli işgal edildiğini belirten vatandaşlar "Otobüsler ve minibüsler, İmaret karşısı Lale Pide önündeki duraklar sürekli işgal edildiği için yol ortasında yolcu indirip bindiriyor. Bir kaç araç yolcu indirdiğinde arkadaki kuyruk bazı durumlarda Yoğurt Pazarı kavşağına kadar uzuyor. Burası denetlenmiyor ve duraklar sürekli olrak işgal ediliyor" diyor.

Kurtuluş Caddesi, Bankalar Caddesi ve Ambar Yolunda çift sıra, hatta üç sıra kuralsız park yapıldığını belirten vatandaşlar "Trafik keşmekeşliği ve sıkışıklığının nedeni belli olan kurallara uyulmaması, kurallara karşı vurdumduymazlık ve denetimsizlik. Şehir caddeleri adeta baş boş durumda. Hiç kimse ana caddelerdeki kuralsızlığı denetlemiyor, uyarı yok, ceza yok. Sonunda ortaya keşmekeş ve başı bozuk bir durum ortaya çıkıyr" diyor.

Vatandaş, öellikle trafik keşmekeşliği, yoğunluğu ve düzensizliğinin meydana geldiği ana caddelerde; kuralsız park, minibüslerin durak dışında indi bindi yapmaları, şehir içi ve köy minibüslerinin duraklarda çok beklemeleri, trafik ışıklarına uyma konularında Emniyet ve Zabıta ekiplerinden daha fazla denetim ve kontrol talep ediyor.